Što kažete?

Obratite pažnju: Drew i Jonathan imaju super koristan savjet za sve koji kupuju svoju prvu nekretninu

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 12.09.2017 / Rubrika:
Foto: propertybrothers / instagram
0

Ovo zapravo nimalo ne iznenađuje i njihov je savjet potpuno logičan. Slažete se?

Što bi trebala biti prva stvar na koju morate obratiti pažnju kad kupujete svoj prvi stan ili kuću? Je li to veličina prostora, je li to susjedstvo u kojem se nekretnina nalazi ili možda nešto treće? Ako niste sigurni, Drew i Jonathan Scott, koje svi znamo kao popularne ‘Lovce na nekretnine’, imaju super koristan savjet za sve koji uskoro planiraju kupiti svoju prvu nekretninu u životu, piše Time.

Poznati blizanci svoj su prvi zajednički dom kupili kad su imali svega 18 godina, točnije netom prije nego su krenuli na fakultet na Sveučilištu Calgary u Alberti u Kanadi. Tad su kupili staru kuću u blizini sveučilišnog kampusa, a svojim su prijateljima naplaćivali 800 dolara mjesečno za najam te su na taj način zaradili novac za svoj prvi veći dizajnersko-građevinski projekt.

Važno je znati kakav dom tražite i važno je da nađete dom u kojem i s kojim možete rasti

No, vratimo se na bitno. Nakon ovoliko godina iskustva, što Drew i Jonathan smatraju ključnim kad je riječ o kupnji prve nekretnine i na što bismo definitivno trebali obratiti pozornost? “Pronađite dom u kojem ćete moći rasti”, objašnjava Jonathan za Time.

“Ako znate da ćete uskoro dobiti dijete, ako u tom domu želite osnovati obitelj, pronađite kuću u kojoj ćete moći djeci osigurati dječje sobe i urediti ih po vlastitom ukusu – no najvažnije je da pronađete kuću (ili stan) koja će biti dovoljno velika da u njoj vi i vaša obitelj možete rasti”, dodaje.

Organizirajte se i posložite prioritete. Jako je važno da znate što želite prije nego se upustite u kupnju i uređenje

Također, vrlo je važna organizacija i vrlo je važno znati što točno tražite prije nego se upustite u kupnju nekretnine. Jer, to definitivno nije mala investicija, pa se zasigurno ne želite zalijetati i brzati, pa na kraju požaliti zbog nepromišljene odluke.

“Dokle god niste organizirani, može doći do pretjeranog trošenja novca i radovi se mogu produljiti u nedogled.  Ako se kupci upuste u projekt, a nemaju pojma što zapravo žele i što rade, vjerojatno je da će se dogoditi katastrofa”, tvrdi Jonathan.

Stoga je vrlo važno dobro se i kvalitetno organizirati i pronaći ljude koji su sposobni i koji će uložiti maksimalnu količinu truda i vremena da vam daju dom kakav zaista želite. Ali prije svega važno je da vi znate što želite…

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 12.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr