Rizično

Nemojte reći da vas nismo upozorili: Evo koje stvari nije najpametnije nositi u torbici

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:45 13.11.2016 / Rubrika:
Foto: Tatiana1987/Thinkstock
0

Ako ovo imate u torbici, život vam se može zakoplicirati svakog trena

Ženska torba je rupa bez dna i to je odavno bilo tako. Unutra nema što nema – od šminke, preko planera, do rezervnog donjeg rublja, a u nekima je pronađen i alat.

Iako je ona latinska poslovica ‘sve svoje sa sobom nosim’ opravdana, sljedeće stvari nikako nemojte nositi sa sobom jer vas to može koštati i novaca i živaca.

Lozinke i pinove

Može se dogoditi da izgubite torbicu ili vam je ukradu, a lopovi bi se itekako usrećili s pinovima svih mogućih kartica. Pinove je najbolje zapamtiti, a ako nemate tako dobro pamćenje, zabilježite ih u vaš zaključan mobilni telefon.

Kreditne kartice

Kartice su većinom neophodne, ali to ne znači da ih morate nositi sve odjednom. To posebno vrijedi za post-paid kartice koje lopovi znaju jako dobro iskoristiti jer računi za kupovinu tim karticama dolaze vama na kućnu adresu.

Račune

Gomila računa u novčaniku ili torbici olakšava potencijalnom lopovu krađu vašeg identiteta, a može vas početi i pratiti ako zna gdje stanujete.

Nezaštićeni mobitel

Dakako da ne možete bez mobitela, ali dobro je znati kako ga možete zaštititi. Šifra za otključavanje spriječit će bilo koga, ne samo lopova, da zaviri u vaš mobitel i sazna ono što ne bi trebao.

Putovnica

Putovnice trebaju stajati kod kuće, osim onda kada idete na put. Ako ste u stranoj zemlji, nabavite posebnu torbicu za dokumente koja se nosi oko vrata.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 17:45 13.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr