Jednostavni koraci

Kako u samo pet minuta možete iz mrguda preći u veseljaka i sve ostale zaraziti pozitivom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 15:01 29.10.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Bit će vam smiješno koliko se živcirate bez razloga

Neke dane vas jednostavno sve živcira i loše volje ste bez razloga. Svi smo to iskusili i često je teško odjednom biti nasmijan i veseo. Možemo samo sjediti i čekati da nas prođe ili poduzeti određene akcije kako bi bili sretni u trenutku i ne brinuli o prošlosti ili budućnosti.

Sve je u našoj glavi, odnosno mislima koje su moćnije nego što se čine. Pet minuta je dovoljno da od mrguda napravimo veseljaka. Kako? isprobajte ovih nekoliko koraka.

1. Smiješite se na silu

Čak i ako niste od volje, smijanje stvara endorfine, odnosno hormone zadovoljstva pa smijehom na silu možete prevariti mozak da ste sretni i izazvati pozitivnu reakciju u tijelu. Neće dugo proći da se zbilja osjećate bolje. Kako se ono kaže: ‘Fake it until you make it’.

2. Napravite popis

Zapišite sve loše stvari u danu koje su vam se dogodile koliko god beznačajne bile. Kada ih ponovo pročitate, na neke ćete se samo slatko nasmijati jer ćete shvatiti koliko ste se živcirali bez razloga.

3. Prošetajte

Šetnja na svježem zraku razbistruje misli i revitalizira tijelo. Neka svi vaši problemi jednostavno odlepršaju zrakom te se fokusirajte na sve na čemu ste zahvalni i što vas usrećuje.

4. Izlazak s prijateljicama

Okupite vaše najdraže cure i spremite se za noćni provod. Ne morate nužno izaći van, možete napraviti i kućni party uz finu klopu, koktele i glazbu. Dragi ljudi napunit će vas pozitivnom i dobrim vibracijama pa vam crne misli neće biti ni u peti.

5. Počastite se

 

Ako ništa drugo ne pali, počastite se omiljenom hranom, ali budite umjereni. Ne trebate se natrpati samo zato jer ste loše volje. Iskušajte se u kuhanju i uživajte u svakom zalogaju.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 15:01 29.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr