Površnost ili potreba?

Tko više zarađuje – žene koje se šminkaju ili one koje izbjegavaju make-up?

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:00 17.05.2017 / Rubrika:
Foto: Lady Gaga/Instagram
0

Žene koje troše puno vremena na šminkanje često se u društvu proglašavaju umišljenima i da im je samo to važno

Buđenje sat vremena ranije prije posla kako biste iskonturirali lice, prekrili sve što se prekriti mora te potegli savršenu liniju tušem predstavlja muku mnogim ženama pa kompletno odustanu od šminke. Jer tko ima vremena za to?

Žene se više procjenjuje prema izgledu

No, novo istraživanje, prenosi Washington Post, otkrilo je da šminka zapravo ide ženama u prilog jer tako mogu više zaraditi. Ovime su potvrđena nagađanja da atraktivniji ljudi više zarađuju i to do 20 posto, ali isto tako sugerira na što se misli kada kažemo da je netko atraktivan.

Jer, ako ćemo iskreno, žene se više procjenjuje prema fizičkom izgledu nego muškarce. Što se tiče ženske atraktivnosti, ta odlika ima velike veze s higijenskim navikama, uređivanjem, biranjem outfita… Za muškarce je dotjerivanje samo polovica onog što se smatra atraktivnim.

“Istraživači sugeriraju da se ljepota, pogotovo u ženskim očima, povezuje s onim što radite, a ne kako izgledate”, navode u WP-u. Nadajmo se da izgled jednog dana neće značiti ništa već nečija sposobnost, iako, nemojmo zaboraviti, danas mnogi zarađuju na izgledu i debelo ga iskorištavaju.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 10:00 17.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr