POMOĆ I PRIZNANJE

Studentica ekonomije i mlada mama Leonarda dobitnica je stipendije Hrvatska može bolje

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 09:29 18.10.2016 / Rubrika:
Foto: Leonarda Špiranec/Facebook
0

Inicijativa Hrvatska može bolje dodijelila je stipendiju za studente i studentice – roditelje malog djeteta “Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno”

Dobitnica stipendije je Leonarda Špiranec, studentica pete godine Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja će u razdoblju od listopada 2016. do srpnja 2017. primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 1 200 kuna (što je ukupno 12 000 kuna).

‘Ova stipendija je znak da nas se netko sjetio’

„Stipendija će meni i suprugu pomoći financijski, ali više to osjećam kao priznanje za sve što sam dosad napravila. Iznenadila sam se što sam je dobila i drago mi je što sam prepoznata. Nema nas puno u ovakvoj situaciji koja nije lagana, a ova stipendija je znak da nas se netko ipak sjetio“, poručila je Leonarda.

Riječ je novcu prikupljenom putem Crowdfunding kampanje za organizaciju prosvjeda podrške nastavku Cjelovite kurikularne reforme. Organizacije koje stoje iza Inicijative obvezale su se da će sav višak novca koji su prikupile za održavanje prosvjeda Hrvatska može bolje preusmjeriti u stipendiranje školaraca ili studenata.

Nije htjela pauzirati godinu

Dobitnica stipendije Leonarda Špiranec, dijete je rodila na trećoj godini ekonomije, a dva tjedna nakon carskog reza izašla je na kolokvij iz kolegija Demografija (ali su joj profesori ipak omogućili kasnije pisanje).

Supruga Filipa, koji je također student, upoznala je na fakultetu, a zajednički su odlučili kako neće pauzirati godinu, jer su smatrali da će im tako biti lakše savladati sve prepreke.

Odluka o izboru stipendistice donesena je temeljem prethodno objavljenih kriterija, koji su uključivali prosjek ocjena zadnje dvije godine studija i prijedlog ideje za osmišljavanje javnog događaja usmjerenog studentima, a dodatne bodove nosili su studiranje izvan mjesta prebivališta i aktivnosti u zajednici.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 09:29 18.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr