Jeste li svjesne što radite?

Izbjegnite ovih pet grešaka u govoru tijela na radnom mjestu 

Pazite što radite jer nevrbalni znakovi mogu odati kako se zbilja osjećate i ono što mislite

Vaš govor tijela govori o onome o čemu razmišljate. Možda ste najodgovorniji zaposlenik na poslu, međutim neke gesta tijela i pokreti mogu naštetiti vašem ugledu. Evo koje govore tijela bi bilo pametno izbjegavati

Pogrbljeno sjedenje

Sjedite li u takvom položaju izgledate bezbrižno i nezainteresirano. Sjednite uspravno i radite svoj posao kako biste izgledali savjesno i odgovorno, navodi News18. Sjedite li pogrbljeno također opterećujete mišiće leđa, a to je dodatan razloga da više ne sjedite tako.

Ne držite dovoljan odmak od sugovornika

Približite li se previše svojim kolegama na poslu tijekom razgvora, možete upasti u njihovu zonu privatnog prostora. Održavajte udaljenost kada vaš kolega prikazuje primjerice proračunsku tablicu na laptopu ili kada hodate jedno pored drugoga.

Ne uspostavljate kontakt očima

Ne održavajući kontakt očima ili još gore – gledajući vaš mobitel dok kolege raspravljaju o važnoj temi na poslu može izgledati posve nezainteresirano. Gledajte u oči druge osobe kako biste se uključili u razgovor.

Ne pozdravljate

Ulazak u prostoriiju bez pozdrava drugima smatra se neciviliziranim. Recite “pozdrav svima” ili se barem osmijehnite i kimnite glavom kad ulazite u ured ili sobu za sastanke.

Prevrćete očima

Prevrtanje očima može vam pomoći da kontrolirate svoje nezadovoljstvo i ogorčenje, međutim, ako je to pasivno-agresivni odgovor, to je onda nepristojno prema drugima.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

provjerite

Štednja koja donosi 9% godišnje dostupna i u Hrvatskoj!

Hrvatska gospodarska komora krajem prošlog mjeseca objavila je izvješće vezano uz štednju koje otkriva da su Hrvati u ovoj godini povećali štednju u bankama za 11 milijardi kuna usprkos pandemiji. Iznos bankovne štednje kod Hrvata tako sada iznosi više od 210 milijardi kuna ili 52.874 kune po glavi stanovnika

Povratak na Net.hr