Bravo!

Glumica Jessica Chastain otkrila sve što ne valja s filmskom industrijom danas

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 11:00 02.06.2017 / Rubrika:
Foto: jessicachastain/Instagram
0

Jessica Chastain tvrdi da je prikaz ženskih likova u filmovima sramotan, a za to krivi premali broj ženskih pisaca u filmskoj industriji

Prikaz je ženskih likova tijekom stoljeća išao u dvije varijante: kućnog anđela ili fatalne žene. Žena je, prema tome, mogla biti ili jedna ili druga varijanta, odnosnom mogla je biti ili potpuno pasivna ili demonska. Ona je bila ili Medeja ili Djevica Marija, ali nikada cjelokupna ličnost, već samo tip. Sve su njezine akcije i reakcije zato bile vezane isključivo i jedino za muškarca koji je dominirao njezinim životom, a da prikazi žena nisu evoluirali potvrdila je i glumica Jessica Chastain, prenosi Marie Claire.

Glumičin istup o prikazima ženskih likova

“Prvi sam puta u 10 dana pogledala 20 filmova. Jako volim filmove, ali jedino što sam iz njih pokupila je način na koji svijet gleda na žene. Bilo je to izuzetno razočaravajuće iskustvo, iako postoje iznimke”, rekla je Chastain. Kao razlog svog razočaranja ona navodi nedostatak ženskih pisaca u filmskoj industriji, zbog čega ne prepoznaje ni jedan ženski lik koji je gledala u stvarnome životu: “Trebamo žene koje su proaktivne, imaju vlastite razloge djelovanja. One koje ne reagiraju isključivo na muškarce oko sebe, već one koje imaju vlastiti stav.”

 

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 11:00 02.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr