Odvojite par minuta

Ona svakodnevne situacije pretvara u smiješne stripove, iako je njezina životna situacija jako teška

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 15.08.2017 / Rubrika:
Foto: planetprudence/Screenshot Instagram
0

Slučajno je saznala da je teško bolesna i jedino što je veseli su njezini stripovi

Ona se zove Prudence, a njezin Instagram profil je Planet Prudence. Prati ju preko 338.000 ljudi, a dolazi iz Belgije. Njezini stripovi su stvarno urnebesni, iako je njezina životna priča poprilično teška. Nedavno joj je dijagnosticirana bolest mijalgična encefalopatija, odnosno sindrom kroničnog umora, a na svojem je blogu ispričala cijelu priču te zamolila sve dobre ljudi za pomoć.

Sretna sam kada crtam

Bolest je otkrila sasvim slučajno. Doktor joj je rekao kako se radi o običnoj prehladi, ali nakon nekog vremena nije više imala snage ni odlaziti u školu. Nakon toga je potražila još nekoliko stručnih mišljenja i odmah je znala kako se radi o nečemu ozbiljnom. U pozadini dijagnosticiranog sindroma je trauma koju je doživjela u četvrtom razredu srednje škole. Profesor ju je seksualno zlostavljao, a osim depresije to je imalo utjecaj i na njezin kasniji život. Stanje joj se nažalost sve više pogoršava. Umorna je i nema snage ni koncentracije za ništa, a shvatila je da jedino što može napraviti je pitati druge ljude za pomoć.

“Osjećam se sretno. Sretna sam kada crtam. To me jedino drži na životu. Jedino to želim stvarno raditi dok god ću moći… Ne želim biti osoba koja će sa 25 godina odustati. Želim živjeti. Želim biti mlada, crtati, biti sretna i učiniti druge ljude sretnima”, napisala je na svojem blogu.

Prudence se može pomoći uplatom na Patreonu. Onaj tko se odluči na uplatu, osim što će pomoći ovoj djevojci, dobit će i uvid u njene crteže prije svih ostalih. Također, na njezinom blogu se nalazi i web shop sa oslikanim straničnicima (bookmarkovima) i raznim printevima. “Neću vas natjerati da platite za moje stripove, samo ću vas pitati za pomoć i podršku.”

Nevjerojatna je hrabrost i volja ove mlade djevojke, a po njezinim stripovima ne biste nikada pomislili što se sve krije u pozadini. Donosimo vam nekoliko crteža, dok ostatak možete pogledati na njezinom Instagram profilu.

It's mental health awareness week. This is my contribution along with my story: Many of you already know that I'm going through some physical health issues right now. I actually also had and have my fair deal of mental issues. I was diagnosed with depression several years ago and had quite an amount of anxiety attacks. Those anxiety attacks were gone after many therapy sessions. And I was so happy! • Since a few days I find myself choked up in these physical issues and trapped into my own life. I have the feeling that other people are leading my life and that I'm not being absent for a reason anymore, but that more and more people are just seeing it as an excuse. I find myself laying awake at night again, finally being free of thinking the things I want to think about, it seems that my mind doesn't even care that I'm actually too tired to think. But because of this, the anxiety attacks started again, and it takes hours before I can breathe properly again and I'm able to fall asleep. • I'm sure it'll get better someday, and I'm having the courage to move forward. You don't have to look sad to feel bad (but it's okay if you are). I'm perfectly optimistic and happy to live but other days I just want to move to a desert island and cry all day. I hope my story makes you feel a bit better and less alone, and that it motivates you to move forward 💜

A post shared by Planet Prudence (@planetprudence) on

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 15.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr