Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Brzinski ručak

Jede vam se nešto ljuto, jednostavno, s dodatkom špeka? Ovaj recept će vas oduševiti

Ovo želimo jesti zauvijek

Ako vam je subota dan za tjesteninu i ručak koji ne morate spremati satima (okej, ovaj je gotov za nekih sat vremena), onda imamo pravo rješenje za vas.

Naletjele smo na genijalan recept za špagete s pečenim rajčicama i špekom i izgleda nam nevjerojatno primamljivo, pa smo ga odlučile podijeliti s vama.

Evo što će vam trebati za pripremu, a imate i kratki video koji će vam pomoći i putem kojeg se možete uvjeriti, i prije nego probate ovo jelo, da ćete ga odsad pa nadalje htjeti stalno pripremati. Nije ništa spektakularno, ali baš nam se zato sviđa.

Sastojci:

  • 500 grama mini rajčica
  • jedna žlica smeđeg šećera
  • jedna žlica soli
  • maslinovo ulje
  • panceta
  • dva češnja češnjaka
  • 220 ml bijelog vina
  • jedna žlica čilija
  • 400 grama špageta
  • dvije žlice sjeckanog svježen peršina
  • parmezan po želji

Priprema:

Rajčice narežite na pola (ili na četvrtine), stavite ih u posudu za pečenje, dodajte smeđi šećer, sol i malo maslinovog ulja te sve dobro promiješajte. Zatim stavite u zagrijanu pečnicu te ih ostavite da se peku sat vremena na 180 stupnjeva Celzija.

U tavi, na maslinovom ulju, prepržite špek i češnjak, dodajte vino i pustite da ispari. Dodajte čili i prethodno skupane špagete, unutra ubacite pečene rajčice, sjeckani peršin, promiješajte i ručak je gotov. Poslužite uz naribani parmezan :)

Povratak na Net.hr