Brzinski ručak: Štruca na trganje od piletine, sira i pikantnog umaka

Image
Foto: Tastemade

Za ponedjeljak vam baš treba nešto ovako

5.12.2016.
11:39
Tastemade
VOYO logo

Ovoga puta za vas imamo nešto malo drugačije za što smo sigurni da će vas oduševiti. Ovo jelo koje lako možete nositi na posao brzo se sprema i još je bolje ako vam je od dana prije ostalo piletine.

Odlično je i kao snack, ali i kao bogat obrok. Malo smo ga prilagodili našim krajevima, ali svejedno je za prste polizati. Navalite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • tijesto za pizzu
  • 280 kuhane ili pečene piletine natrgane na komadiće
  • puna šalica koncentrata rajčice
  • žlica balzamskog octa
  • naribani sir (gauda, cheddar; količina po želji)
  • češanj češnjaka
  • stručak poriluka
  • malo otopljenog maslaca (dvije deblje šnite)
  • sol, peršin, chilli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C tepočnie s umakom. Pomiješajte pola šalice rajčice, nasjeckani češnjak, nascjeckani zeleni dio poriluka, malo maslaca i balzamski ocat te ih začinite s malo šećera (protiv kisleosti), soli i chillija.
  2. Piletinu pomiješajte s umakom i naribanim sirom. Razvaljajte tijesto za pizzu u veliki kvadrat te ga izrežite na manje kvadrate (3x3),; trebali biste dobiti 15 kvadrata tijesta.
  3. Svaki kvadrat premažite s ostatkom maslaca te stavite jednu žlicu nadjeva. Slažite ih jedan na drugi te ih potom polegnite u duguljasti namašćeni kalup za pečenje.
  4. Prelijte ostatak umaka po tijestu te posipajte naribanim sirom. Pecite oko 40-50 minuta te kad je pečeno posipajte peršinom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo