Brzinski ručak: Lazanje s bundevom

Image
Foto: Thinkstock, Lilechka75

Pravi bundevasti ručak za Noć vještica

31.10.2016.
12:03
Thinkstock, Lilechka75
VOYO logo

Ako volite lazanje, obožavat ćete ih na ovaj malo drukčiji, jesenski način. Sezonu sočnih bundeva treba dobro iskoristiti, a može ih se uklopiti u sva jela pa i lazanje.

Sastojci:

  • 150 g heljde
  • 5 dl temeljca
  • 1 crveni luk
  • 200 g mrkve, 150 g poriluka
  • 350 g očišćene bundeve
  • 4 žlice koncentrata rajčice
  • 1-2 žlice crvenog vinskog octa
  • sol, papar, malo muškatnog oraščića
  • 1/2 čajne žličice korijandra
  • 2 žlice origana, 1 žlica timijana
  • 250 g tijesta za lazanje
  • 50 g ribanog sira

Priprema:

  1. Za početak skuhajte heljdu i stavite je sa strane. Crveni luk, mrkvu, poriluk i bundevu narežite na sitno.
  2. Na malo maslinova ulja popržite luk te mu dodajte ostalo povrće, koncentrat rajčice, prelijte temeljcem i kuhajte oko 5-10 minuta.
  3. U smjesu umješajte leću, ocat, sol, papar, muškatni oraščić, korijandar, origano i timijan.
  4. Za umak popržite brašno bez masnoće, ohladite, umiješajte malo temeljca i mlijeko te kuhajte 2 minute.
  5. Nakon što pokriveno odstoji 10 minuta, umiješajte limunov sok, kurkumu, sol, papar i maslac. Tijesto za lazanje skuhajte prema uputama i ocijedite.
  6. U namašćenu posudu za pečenje stavite red tijesta, red smjese i red umaka i tako do kraja.
  7. Lazanje prelijte preostalim umakom, pospite ribanim sirom te pecite na temperaturi od 200 °C. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo