ŽIVOT BEZ MOBITELA: / Uklonio mobitele s fotografija kako bi pokazao koliko smo ovisni o njima

Uklanjanjem mobitela s portreta parova i obitelji, Eric Pickersgill nastoji ukazati koliko smo ovisni o modernoj tehnologiji.

22.11.2015.
16:15
Facebook, Eric Pickersgill
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zamolio je ljude da mu stanu pred objektiv i simuliraju korištenje mobitela u svakodnevnim situacijama. Rezultati su bili odlični, što se kvalitete kompozicije fotografije tiče, ali poražavajući kada su u pitanju naše međusobne veze i neposredna komunikacija, licem u lice, koja, očito nedostaje.

"Unatoč brojnim prednostima koju nam donosi uporaba najnovije tehnologije, sociološke i psihološke implikacije koje mobiteli imaju na nas polako se otkrivaju", napisao je na svojoj web stranici ovaj fotograf.

Obitelj koju je ugledao u restoranu, kaže, nikada neće zaboraviti. " Otac i njegove dvije kćeri izvadili su svoje mobitele i gledaju u svoje dlanove. Njihova mama, koja nije imala mobitel, gleda kroz prozor, usamljena pored svoje obitelji. Nitko ne razgovara, osim oca koji povremeno pokaže nekakav sadržaj na internetu za koji smatra da je zanimljiv. U dva se navrata čudio koliko je veliku ribu netko toga dana ulovio, ali odgovora na njegovu priču, nema. Ta me je scena potresla", napisao je Eric.

Eric ističe u kojoj su se mjeri mobiteli uvukli u našu stvarnost: " Na fotografijama možemo pročitati neverbalnu komunikaciju, položaj tijela, prema kojoj točno znamo koju napravu netko koristi".

Eric je snimio i kratki dokumentarac o istoj problematici.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali