Play ponuda

UZ PRATNJU TRUBAČA JE STIGAO PO MLADENKU SA ZOLJOM! / 'Moglo je doći do tragedije da ju je ispalio iz drugog kuta'

Image
Foto: Screenshot

Riječ je o običaju tijekom kojeg mladoženja simbolički pokazuje da je sposoban čuvati i štiti svoju budući suprugu i obitelj

16.5.2021.
21:30
Screenshot
Play ponuda

Na društvenim mrežama tijekom vikenda se pojavila nevjerojatna snimka. Naime, nekakvom mladoženji palo je na pamet doći po mladenku sa 'zoljom' i na taj način ispoštovati tradiciju skidanja jabuke s vrlo visoke motke.

Poznati protutenkovski raketni bacač ovom smo prilikom namjerno stavili u navodnike jer u njemu očito nije bilo klasične eksplozivne glave, iz snimke je doista teško zaključiti čime je točno bio punjen, no svejedno je, kažu, prava sreća što nitko nije stradao.

"Da je pogodio motku na koju je jabuka bila postavljena pobio bi ljude. To je kumulativna raketa koja na vrhu ima piezo generator. Kada se aktivira pojavljuje se kumulativi mlaz i mogla je pasti među okupljene.

Image
LJEPOTICA OGROMNOG JEZIKA ISPRED KAMERE PRIVELA ZANOSNU PRIJATELJICU: /

Bacila je opasnu provokaciju, svi su htjeli vidjeti taj poljubac

Image
LJEPOTICA OGROMNOG JEZIKA ISPRED KAMERE PRIVELA ZANOSNU PRIJATELJICU: /

Bacila je opasnu provokaciju, svi su htjeli vidjeti taj poljubac

Sreća je da je ispaljenja iz ovog kuta. Da je bacač držao malo niže vatra bi spržila ljude iza njega", prokomentirao je snimku neimenovani stručnjak za sigurnost, čije riječi prenosi portal Alo.

Inače, ističe u nastavku taj portal, vjeruje se da je skidanje jabuke jedan od najstarijih srpskih običaja.

Jabuka se postavlja na najvišu točku u dvorištu, na granu ili na krov kuće, i pokušava se skinuti pucanjem iz puške (ne uvijek, očito). Na taj način mladoženja simbolički pokazuje da je sposoban čuvati i štiti svoju budući ženu i obitelj.

Play ponuda
Play ponuda