ZVIJEZDA S RAZLOGOM

SNALAŽLJIVOST I NESALOMLJIVA VOLJA: Tinejdžer beskućnik postao hit nakon što je pokazao kako kuha

U jednome su svi suglasni – uz ovakvu snažljivost i nepokolebljivu volju, uvjereni su da neće dugo biti beskućnik.

Tinejdžer koji živi u automobilu sa svojom majkom postao je nova zvijezda TikToka nakon videa u kojem pokazuje kako uspijeva kuhati obroke iako nema krov nad glavom i uz vrlo skromni budžet.

Glavna investicija snalažljivog mladića  bilo je električno kuhalo za 15 dolara kojeg je prikopčao na utičnicu koju je našao u parku. Vodu je uzeo iz slavine za piće i skuhao obrok za tri dolara –  po dolar za hrenovke tjesteninu i umak.

Uzme li se u obzir u kojim ga je uvjetima spremao, obrok je spektakularan.

@randomhomelessguy2

#fyp #foryou #foryoupage #food #homeless

♬ Coffee for Your Head – Vinyll

Ipak u komentarima su se ljudi prvenstveno usredotočili na njegove vještine i snalažljivost. Mnogi su ga nagovarali da otvori GoFundMe  račun ili drugi račun preko kojeg bi mu mogli uplatiti novac da bi barem malo povećali budžet njega i majke, no bilo i zlobnika koji su se pitali zašto ne proda mobitel da kupi hranu, pa i onih koji su tvrdili da je prevarant.

Zahvalio se svima koji su nudili novac, ali je odbio pomoć i tako ušutkao one koji su tvrdili da samo želi izmusti novac, a idućim videom odgovorio je i onima koji su se čudili zašto beskućnik ima mobitel. Objasnio je kako mu je iPhone kupila majka početkom prošle godine, zajedno s tarifom koja mu omogućuje neograničen pristup internetu, prije nego što su počele njihove financijske nedaće.

‘Mobitel je zadnja stvar koje bi se netko trebao odreći’

U komentarima su mnogi isticali kako je mobitel  apsolutno zadnja stvar koje bi se osoba trebala odreći jer u tom slučaju šanse za izlazak iz siromaštva drastično padaju. „Ne možeš tražiti posao, ne možeš dobiti poruku je li se oslobodilo mjesto u skloništu, socijalna skrb te ne može kontaktirati – ne možeš ništa. Mobitel je zadnja slamka spasa“, ističu. Drugi se nadovezuju ističući kako je mobitel ključan kako osoba, koja se već osjeća odbačeno, ne bi bila potpuno izolirana.

No u jednome su svi suglasni – uz ovakvu snažljivost i nepokolebljivu volju, uvjereni su da neće dugo biti beskućnik.

 

Povratak na Net.hr