IZ ČISTE OBIJESTI? / Tijekom vožnje pucao mu na prozor i razbio ga - Teslina kamera sve snimila: Pogledajte suludi napad

Snimke kamera kojima je opremljeno vozilo Tesle 'razriješile' su misterij napada na taj automobil, a napadača se povezuje s još nekoliko sličnih napada na automobile tijekom vožnje

10.7.2021.
20:30
Screenshot/CHP - South Sacramento

Teslini automobili opremljeni su najmodernijim tehnologijama, a zbog senzora i kamera mogu voziti s aktiviranim autopilotom i Full Self-Driving softverom. Senzori i kamere se koriste u vožnji za snimanje prometa ali i snimanje događaja oko automobila kada je on parkiran, poznatiji kao Sentry Mode.

Do sada su kamere s Tesli zabilježile brojne zanimljivosti, ali i prometne prekršaje na cestama, a upravo zahvaljujući njima nedavno je i uhićena osoba koja je u vožnji napala Model Y i razbila staklo na vozilu, piše Electrek.

Vozač u trenutku tog događaja nije shvatio što se zapravo dogodilo, već je samo primijetio da mu je tijekom vožnje razbijeno stražnje staklo. No, kada je pregledao snimku kamera na svom vozilo ostao je šokiran viđenim.

Tesla je, dakle, prilikom vožnje prošao pored Nissana Roguea te mu ju vozač tog vozila, ničim izazvan, ispalio "neku vrstu projektila" koja mu je razbila prozor, stoji u policijskom izvještaju.

Vozač Nissana je nakon oštećenja Tesle ubrzao svoju vožnju, no Tesline kamere zabilježile su njegov napad, ali i registraciju automobila koji je vozio, što je bilo dovoljno policiji iz Sacramenta da ga pronađe.

Policija je vozača pronašla kako spava u automobilu, a sa sobom je imao dvije vrste naoružanja za izbacivanje projektila i desetak komada kamenja veličine golfske loptice s kakvima je razbio prozor Tesli.

Na koncu, muškarac je uhićen zbog napada na Teslu, no policija sumnja da je povezan s još nekoliko drugih incidenata u kojima su na sličan način napadnuti automobili tijekom vožnje.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali