LEGALIZACIJA MARIHUANE: / Propala jer su zahtjev pisali nepismeni ili napušeni?

Planovi da se u saveznoj državi Arkansas legalizira marihuana neslavno su propali jer, tko god je zahtjev pisao, nije savladao osnove gramatike engleskog jezika.

31.10.2015.
9:25
Giphy
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo to moglo bi se zaključiti iz obrazloženja glavne državne odvjetnice Arkansasa, Leslie Rutledge, koja je odbacila prijedlog skupine građana da se ova egzotična biljka legalizira.

Prijedlog je napisala stanovita Marry Berry, stanovnica grada Summita. Odbačen je zbog nedopustivih "gramatičkih" pogrešaka, stoji u odgovoru nadležnih državnih službi.

Berry je, u ime stanovnika Summita, zatražila dozvolu da slobodno uzgajaju i posjeduju kanabis te proizvode i prodaju sve što se od te biljke može iskoristiti.

Berry nije pazila na "sitnice", poput točnih pravnih formulacija, pa joj je odgovoreno kako "..sve što se od te biljke može iskoristiti" nije dovoljno precizna formulacija i otvara put drugim supstancama, prilikom stvaranja proizvoda koje namjerava prodavati, a što podliježe pod niz drugih zakona...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gramatički netočnim ocijenjeni su i zahtijevi da se dozvole mogu izdavati "osobama koje su napunile 18 godina i više", s opaskom kako je trebalo pisati "osobama koje su navršile 18 godina ili starijima od 18".

Rutlige, koja je imala zadatak pregledati primljenu papirologiju, ocijenila je kako zahtjev nije napisan sukladno jezičnom standardu, a Mary Berry rečeno je da ga ponovno napiše i ponovi anketu građana Summita, čiji su se mlađi stanovnici mahom izjasnili za legalizaciju marihuane.

Inače, prema Gallupovim istraživanjima, 58 posto Amerikanaca podupire legalizaciju marihuane.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali