PRVACI SREDIŠNJE EUROPE

KAD SU NAJUREDNIJI: Slovačka braća pobijedila na bizarnom natjecanju kopanja grobova

Dva brata iz Slovačke pobijedila su na natjecanju kopanja grobova koje je održano u okviru međunarodne izložbe usluga sprovoda, pokopa i kremiranja.

Ladislav i Csaba Skladan, u dobi od 43 i 41 godine, iskopali su u četvrtak grob dubok 1,5 metar, dugačak dva metra i širok 90 centimetara u 54 minute u gradu Trenčinu na zapadu slovačke, pobijedivši 10 drugih dvočlanih ekipa iz Slovačke, Poljske i Mađarske, piše Guardian.

Njihov grob je bio i najuredniji, zaključio je petočlani žiri.

“Sretan sam da smo pobijedili, to je zadovoljstvo nakon 15 godina na tom poslu”, rekao je Csaba.

Posao iz snova

“Danas sam se morao koncentrirati na brzinu, ali inače, kada je lijepo vrijeme i mogu čavrljati sa svojim bratom, to je posao iz snova”, dodao je Ladislav.

Organizator natjecanja Ladislav Striz, odjeven u kostim Grim Reapera, rekao je da je svrha bila pokazati koliko je težak taj posao koji se možda ne cijeni dovoljno.

“Većina slovačkih groblja je prepuna i mjesta između grobova su toliko uska da su nam potrebni kopači umjesto strojeva. Oni teško rade, bila kiša ili snijeg”, kaže.

U nastavku možete pogledati prilog s mađarskog nacionalnog prvenstva u kopanju grobova, koje je održano u lipnju ove godine.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr