Jučer smo javili da su u Hrvatsku stigle nove Michelinove zvjezdice za tri restorana na Kvarneru i Istri, a sad odlazimo u jedan od njih u Rijeci gdje radi jedini hrvatski chef koji je osvojio dvije prestižne oznake za najbolje restorane.
Na večeri u Rijeci je bio Boris Mišević koji je razgovarao s Denijem Srdočom.
Srdoč kaže kako je za Michelinovu zvjezdicu najpotrebniji tim: "Tim vrijednih i talentiranih ljudi koji u svakom svom području znaju što rade i onda kad se sve to zajedno sklopi se dođe do ovakvog rezultata."
Kaže kakvo se znanje za zvjezdicu razvija u konačnici kroz restorane: "To je spoj rada u kuhinji i u vanjskom dijelu gdje čovjek provodi vrijeme."
Srdoč je uspio s jednim restoranom doći do jedne zvjezdice, ovo je drugi restoran sa zvjezdicom, a na pitanje kako je to uspio, odgovara: "Radimo. Trudimo se, nije to samo ja, to smo mi i ponosan sam na svoj tim svakako i rade nevjerojatan posao koji ja onda zajedno s njima ovakve stvari doživljavam."
Kaže kako svaki restoran treba težiti nekim višim ciljevima, kao što "mi u našem restoranu pokušavamo da gostima pridonesemo cijelu Hrvatsku, ne samo naš Kvarner i da kroz ta jela dovedemo i goste."
Kaže kako su namjernice sve domaće.