SLIJEPI KOD ZDRAVIH OČIJU?

BURNA RASPRAVA: Internet se opet svađa oko boja, ovaj put je riječ o torbici. Što mislite, koje je boje?

Sjećate se legendarne borbe titana oko boje haljine, jel plava ili je zlatna? E, pa nešto se slično događa s jednom ženskom torbicom, samo što vlasnica ovaj put cijelu dreku pokušava iskoristiti u plemenite svrhe.

Svako malo neka fotografija podsjeti na jednu od “najvećih” priča koja je obilježila 2015. godinu i “svađu” koja je boje haljina, jel’ plava ili je zlatna.

Ali zateći se u središtu takve online bure nije uvijek glamurozno.

NEVIĐENI KAOS Fotka haljine doslovno ‘slomila’ internet i izazvala društveni raskol

Taylor F. Corso iz Jacksona, američka savezna država Mississippi, na Twitteru je objavila fotografiju svoje nove Kate Spade torbe.

Prije nego se snašla, dospjela je u središte vrtloga, gdje su joj jedni dijelili komplimente zbog lijepe bijele torbe, dok su drugi u svemu tome vidjeli plavu torbu.

NOVA PLAVA/ZLATNA HALJINA: Što vi mislite, koja se boja laka bolje slaže s ovim cipelama?

Iako je Taylor svima “lijepo” objasnila da je torba plava, još uvijek ima dosta onih koji joj ne vjeruju na riječ.

Proizvođač torbe, dizajnerica Kate Spade, nema problema s bojama pa je torbu označila kao Mystic Blue u svom online katalogu (iako je ta oznaka trenutačno “skinuta” jer su torbe rasprodane). No, čak ni to nije zaustavilo žustru raspravu.

NAKON HALJINE, JAKNA: Jedni vide bijelu i plavu, drugi crnu i smeđu boju, a vi?

Ali, nisu se svi korisnici samo zabavljali. Neki su napali Taylor, kritizirajući njezinu fotografiju ili optužujući je da je namjerno postavila takvu fotografiju kako bi postala viralna. (Mnogi od tih tweetova su već izbrisani jer prelaze granicu dobrog ukusa.)

Dok se probijala kroz te svinjarije, Taylor je odlučila skrenuti pozornost u pozitivnom smjeru. Na poslu se pridružila timu udruge JDRF One Walk, koja prikuplja novac za istraživanja koja bi trebala izliječiti dijabetes kod mladih.

SJEĆATE SE OVE HALJINE? Vama je uzrokovala daltonizam, ali njima je donijela zaradu

“Moj poslodavac mi je rekao da ako prikupim 500 dolara za tu svrhu, moj pas Roux može hodati sa mnom!”, objavila je na svojoj stranici za prikupljanje sredstava.

Prikupila je dovoljno da joj se vjerni Roux pridruži u humanitarnoj šetnji i prije objavljivanja fotografije torbe na društvenim mrežama, ali je ovoliku količinu pažnje iskoristila da pozove ekipu koja tako žestoko raspravlja o boji da otvore svoje torbice i novčanike za plemeniti cilj.

Također se javila i dizajnerici Kate Spade s molbom za donaciju, ali ova se još nije oglasila.

Što se tiče torbice, Kate Spade je može nazvati “mistično plavom”, ali mnogo tviteraša i dalje misli da je bijela. Sama Taylor je negdje između.

“Zapravo je nekako sivkasto-plava, ali pretpostavljam da to ne bi tako dobro zvučalo kupcima torbica Kate Spade”, rekla je.

Povratak na Net.hr