VIDEO: Najubojitija praćka na svijetu

Jörg Sprave i ekipa s Youtube kanala posvećenom isključivo izradi praćaka napravila je idealnu praćku za postapokaliptični svijet preplavljen zombijima.

Vjerojatnosti scenarija zombi apokalipse nećemo se baviti, ali opasna igračka koju su dečki napravili sasvim je zgodna tema. Naime, osim što metalne kuglice koje ispaljuje ova praćka imaju nevjerojatnu moć, oružje je nadopunjeno i čekićem za razbijanje glava. Ne treba posebno niti naglašavati da je oružje uputno upotrebljavati isključivo na zombijima.

Inspiraciju za oružje dečki su dobili gledajući seriju The Walking Dead. Nakon gledanja druge sezone zaključili su da vatreno oružje nije najbolje rješenje za obračunavanje sa zombijima zbog mogućeg nedostatka streljiva i glasnog zvuka koje takvo oružje proizvodi.

S obzirom da je prikrivanje položaja vrlo bitno za preživljavanje u uvjetima zombi apokalipse, Jörg je uvjeren da je upravo praćka idealno oružje.

Kako bi olakšali korištenje čekića tj. izvlačenje istog iz glava zombija, osmislili su i poseban mehanizam koji to pospješuje, a kako izgleda ova smrtonosna igračka u praksi, svakako pogledajte u videu:

Povratak na Net.hr