Fejs kaznio New Yorker zbog nacrtanih bradavica

Ponekad neka pravila nisu jasna i nemaju smisla, ali su, na žalost, i dalje pravila. Kao na primjer, pravila Facebooka o (ne)dopuštenoj dozi golotinje i seksa na njihovim stranicama.

Iz slučaja New Yorkera, naučili smo da su ženske nactrane bradavice preeksplicitne, ali muške su ok. Čak i nacrtane. Zanimljivo.

New Yorker, popularni američki tjednik, dobio je zabranu korištenja Facebooka na nekoliko dana zbog nevjerojatne stvari. Naime, objavili su autorski stripić, na kojem Adam i Eva sjede uz drvo, goli, a u potpisu crteža stoji “Pa, bilo je originalno”, kao što možete vidjeti na naslovnoj slici ovog članka.

No, ono što je prekršilo pravila Facebooka su (čekajte….čekajte….sad!) – Evine bradavice. Nacrtane bradavice, tj. dvije crne točkice bile su dovoljne da Facebook kazni stranicu, koja ima 509 tisuća ‘lajkova’ i onemogući im da objavljuju na neko vrijeme.

Autor ‘eksplicitnog’ stripa, Mick Stevens, napravio je ‘cenzuriranu’ verziju, iz zezancije, za New Yorker blog. Smisao stripića? Nestao. Uvjerite se sami:

U pravilniku Facebooka je navedeno da su bilo kakva isticanja seksualnosti strogo zabranjena, čak i ako su intimni dijelovi prekriveni rukama, odjećom ili drugim stvarima. Tamo također piše da je zabranjeno stavljati slike golih intimnih dijelova, uključujući nabreknute ženske bradavice i linije od guza, no muške bradavice prolaze.

Dakle, ukratko…

Nije OK:

OK je:

Sada, jesu li te dvije točkice nabreknute bradavice ili ne? Za to bi im trebao stručnjak o nacrtanim bradavicama (Facebook ga sigurno ima), jer se o tome može raspravljati danima.

Osim toga, New Yorker je već bio kršio ova pravila, na primjer, s ovim crtežom:

Ali autorica Karen je izbjegla ‘kontroverze’ jer je vješto pokrila gole dijelove tijela. Ovdje se, očito, ne radi o seksualnoj radnji, ovako i onako.

Moramo se ispričati na mogućim traumama koje izazivaju dvije crne točkice, jer nitko ne bi smio biti izložen toliko eksplicitnom sadržaju!

Povratak na Net.hr