'ZAPOSJEO GA NEČASTIVI' / Biskup i egzorcist napustio Crkvu jer se zaljubio u Silviju, autoricu erotsko-sotonističkih romana!

Biskupovi kolege vjeruju da je Novella zaposjeo vrag, a isti izvori tvrde i da ga je čak papa Franjo nagovarao da se podvrgne egzorcizmu

8.9.2021.
15:38
Screenshot/YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kontroverzni španjolski biskup i egzorcist Xavier Novell nedavno se povukao sa svoje funkcije u Katoličkoj crkvi navodeći "osobne razloge". Naime, započeo je romantičnu vezu sa spisateljicom erotskih-sotonističkih romana Silvijom Caballol, piše Telegraph.

Novell je 2010., u trenutku ustoličenja, bio najmlađi biskup u Španjolskoj, a ostavku je dao krajem kolovoza. Crkvene vlasti u Solsoni tada su njegovu odluku obrazložile "privatnim razlozima", no prema izvorima koje je ovaj tjedan citirao katolički portal Religión Digital potvrđene su glasine o vezi bivšeg biskupa i autorice provokativnih romana.

Bivši biskup potvrdio je da se zaljubio i odrekao celibata zbog Silvije. Referirajući se na svoju vezu s 14 godina mlađom spisateljicom, rekao je da je "htio učiniti ispravnu stvar".

S druge strane, Caballol ima dvoje djece i jedan brak iza sebe, dok ju izdavačka kuća opisuje kao "dinamičnu autoricu koja pomiče granice te izvrće ideje morala i etike".

Zaposjeo ga Nečastivi?

Biskupovi kolege vjeruju da je Novella zaposjeo vrag, a isti izvori tvrde i da ga je čak papa Franjo nagovarao da se podvrgne egzorcizmu kako bi oslobodio izmučenu dušu, no ovaj je to odbio.

Inače, bivši biskup je i sam nekoliko godina provodio egzorcizam. Njegovo izučavanje demonologije vjerojatno ga je i dovelo do zbližavanja sa spisateljicom, "stručnjakinjom" za sotonizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novell se kao biskup suočio s brojnim kritikama zbog sudjelovanja u kontroverznim tretmanima konverzije, kojima se homoseksualne osobe nastoji "izliječiti" od njihove seksualnosti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali