Play ponuda

'SAV JE U CRNOM I IMA CRVENE OČI': / Liječnici bilježili posljednje riječi umirućih, a od nekih će vas uhvatiti jeza

Image
Foto: Thinkstock

Jedna od najvećih zagonetki je trenutak između života i smrti, odnosno posljendje što umirući proživljava u trenutku kada napušta ovaj svijet.

29.5.2017.
23:16
Thinkstock
Play ponuda

Neki tvrde, ako se uopće trenutak smrti može generalizirati, da se umirućem čovjeku pred očima na brzinu odvrti cijeli život, neki su pak uvjereni da umirući naprosto utone u smrt. Dio zagonetke možda leži u posljednjim riječima koje oni izgovaraju.

"J**e mi se za Isusa! Sranje! Neeee!"

Index piše o najčudnijim posljednjim riječima kojih se liječnici i medicinsko osoblje diljem svijeta sjećaju ili su ih zabilježili bivajući pored umirućih pacijenata. Ovo su neke od njih, a ima uistinu jezivih.

Tako je jedan 20-godišnji član bande pred samu smrt istresao iz sebe sav bijes. Kada mu je majka šapnula na uho da kreće prema svjetlu i Isusu, on joj je odbrusio: "J**e mi se za Isusa!" Potom je prestravljeno vrisnuo: "Sranje! Sranje! Neeeeee!" i preminuo,

Neki pak umirući gube pojam o vremenu pa govore o stvarima iz prošlosti kao da se događaju u stvarnom vremenu. Tako je jedan veteran iz Drugog svjetskog rata u trenutku smrti mislio da se nalazi u nacističkom logoru, pa je počeo moliti neprijateljske vojnike da ga ne ubiju.

"Sve je u redu, Herr Caticature. Vi ste slobodni", rekao mu je jedan od liječnika koji je znao njemački. Umiren tim riječima, starac je izdahnuo.

Neki se umirući pacijenti znaju i našaliti na svoj račun, Jedan koji je bolovao od šećerne bolesti nasmiješio se liječniku nakon što mu je već bila amputirana noga.

"Dobre vijesti, doktore. Ipak sam malo lakši", rekao je i zatim preminuo.

Image
ŽIVOT POSLIJE SMRTI: /

Znate li što se događa s vašom dušom kada umrete? Evo što kaže znanost

Image
ŽIVOT POSLIJE SMRTI: /

Znate li što se događa s vašom dušom kada umrete? Evo što kaže znanost

shimmer fallback
shimmer fallback

Mnogi pred smrt vide ljude kojih nema

Neki je pacijent pitao medicinsku sestru zašto je njegova bolnička soba puna ljudi, iako ondje nije bio nikoga. I on je nakon tih riječi umro.

Dječak koji je teško opečen u požaru, u teškom je stanju uspio izgovoriti: "Mama će se ljutiti jer sam uništio novu odjeću." To su bile njegove posljednje riječi.

Jedna starija žena na samrti je rekla medicinskoj sestri da u bolničkoj sobi vidi čovjeka u crnom. " Sav je u crnom. Ima crni šešir i crvene oči", rekla je ustrašena.

Ima pacijenata koji pred smrt žele olakšati savjest i priznati počinjene grijehe. Jedan umirući čovjek neprestano je ponavljao: "Tijelo se nalazi u šumi, pored hrasta".

Liječnik je njegove riječi prenio policiji koja je pretražila šumu u blizini pokojnikove kuće, ali nisu našli tijelo o kojem je govorio.

Po ženu je došao pokojni suprug i odveo je

Neka obitelj sjeća se kako je, okupljena oko postelje oca koji je umirao, ovaj pitao kada će mu doći sin koji jedini nije bio tamo. Kada su mu rekli da je sin na putu i da mu treba najmanje sedamnaest sati da stigne, starac je rekao: "Sedamnaest sati? To je dugo vremena." Umro je dvadeset minuta kasnije.

Jedna medicinska sestra pamti umiruću staricu kojoj joj je rekla da više ne mora brinuti o njoj.

"Ne moraš to više raditi, dušo. Bill je ovdje, Ja sad moram ići", rekla je i umrla. Bill kojeg je spomenula bio je njezin muž koji je umro pet godina ranije.

Play ponuda
Play ponuda