Lika, bogme, ima bolju turističku ponudu od Dalmacije! Pogledajte samo!

Diljem Istre, Kvarnera i Dalmacije sve tamo do Dubrovnika… svi zarađuju od turizma i deru strance ka zec kupusov list.

Kako sam neki dan bio na 32. skupštini ličkih medvjeda, gdje sam, usput budi rečeno, tajnik, tako su me moji medvjedi predložili za šefa ličke turističke zajednice, gdje smo svi skupa izglasali (jednoglasno) novu turističku ponudu našeg ličkog kraja. Kad svi mogu zarađivat od turizma, što neb imi!

Lička turistička ponuda za strance – 2013. godine

1. Šetnja minskim poljem – za vrlo malo eura nudimo šetnju minskim poljem. Grupe od po 10 stranih turista puštamo u šetnju minskim poljem dok ih naš lički turistički vodič prelijeće zmajem i kroz megafon objašnjava ljepote ličkog kraja. Preživjelima na drugoj strani organiziramo tuširanje vatrogasnim šmrkom i dva dec vrele rakije iz kotla te papirnatu diplomu kojom se potvrđuje da je prošao kud niko nije.

2. Pucanje iz kalašnjikova – za vrlo malo eura nudimo pucanje iz kalašnjikova u neke od ponuđenih partizanskih bisti. U ponudi su i svjetleći metci, naravno, uz doplatu. Događaj je organiziran u parku “Dr. Franjo Tuđman”, gdje je također bista navedenog. Turistima se prije pucanja izdaje usmeno upozorenje da se ne smije pucati u bistu dr. Franje Tuđmana, a ako se greškom koji hitac i zaleti u navedenu bistu, naš lički vodič će vas upozoriti riječima: “Ama ne u Tuđmana, pi*ka vam materna!!!”

3. Ispijanje piva ispred trgovine – za vrlo malo eura možete i sami biti dio stare ličke tradicije. Ispijanje piva ispred trgovine i otvaranje iste na štok od vrata, samo je jedan od jedinstvenih osjećaja u našoj ponudi. Nakon tri ispijene pive, režemo na tanko dvajs deka parizera kao autohtono ličko jelo. U ponudi, kao dodatak, imamo i “svađe ispred trgovine” gdje sudjelujete u žustroj raspravi na temu “partizani ili ustaše”.

4. Češkanje medvjeda po jajima – ova ponuda spada u adrenalinski turizam. Pod budnim okom našeg ličkog vodiča koji vas promatra kroz dvogled s udaljenosti od cca 200 metara, mi vam nudimo nezaboravan osjećaj češkanja medvjeda po jajima. Specifičnost ove ponude je u tome što prilikom češkanja, medvjed ima osmijeh na licu, u što se možete uvjeriti za vrlo malo eura. Uramljena slika vas kako češkate medu po jajima je, naravno, dostupna za vrlo malo eura.

5. Bacanje kamena s ramena – u ponudi je uključena nabava kamena te montaža istog na vaše rame. Vaše je samo da ga bacite što dalje, naravno, za vrlo malo eura. Obliji kamen se naplaćuje dodatno.

6. Krađa drva – za vrlo malo eura iskusite stari lički tradicionalni običaj. Iskusite poseban osjećaj rezanja drva u 11 navečer dok vas sova gleda sa susjednog bukvića. Za dodatnu uplatu u stanju smo otjerati sovu. U slučaju dolaska lugara i policije, mi vas ne poznamo.

7. Flaša u glavu – u ovoj specifičnoj turističkoj ponudi, nudimo vam za vrlo malo eura jedinstven osjećaj flaše u glavu u jednom od nekoliko ličkih narodnjačkih klubova. Oko ponoći organiziramo paranje košulja te masovno grljenje s okupljenim mnoštvom.

8. Bungee jumping – u svijetu popularni “bandži džamping” je popularan i kod nas, s jednom vrlo karakterističnom razlikom, a ta je da se kod nas bacate također s mosta, ali za noge vam nije vezana elastična sajla, nego obična kruta s kojom inače izvlačimo drva. Morate znati da u ovoj ponudi garantirano ostajete bez obje noge, ali u podnožju vas čeka naš lički doktor, koji vam paralelno sređuje lažnu braniteljsku mirovinu i to sve skupa za vrlo, vrlo, vrlo malo eura. Uistinu ne možete reći da ne mislimo na sve, zar ne?

9. Gađanje nogometnog sudca – za vrlo malo eura možete iskusiti kako je to zašiljiti kamen u glavu sucu četvrte županijske nogometne lige. Za dodatnu uplatu prevodimo na engleski psovke koje možete uputiti sudcu. Npr: “Sudac, pi*kat materna neotesana!” na engleskom ide: “Judge, pussyt motherina neothesanna!”

10. Ribe na dinamit – tradicionalni lički ribolov na dinamit možete iskusiti samo kod nas, naravno, za vrlo malo eura. Na udicu zakačen plastični eksploziv bacate sa štapom u rijeku Gacku, baš kao što to radite i doma. Na vodičev znak zaliježete u dno čamca dok on putem daljinskog upravljača detonira plastični eksploziv. Uz dodatnu nadoplatu nudimo pucanje iz kalašnjikova u isplivanu ribu na površini. Od onog što je ostalo od ribe, radimo riblji paprikaš koji je gratis uz, naravno, malu doplatu u eurima.

11. Sudjelovanje na sahranama – za vrlo malo eura nudimo vam šetnju u koloni sahrane, lokalnog 80-godišnjaka. Sudjelovanje na karminama je također gratis uz malu nadoplatu, naravno, u eurima.

12. Svinjokolj – za vrlo malo eura nudimo držanje prasca nerasta od 300 kila za zadnje noge. Uz sitnu doplatu u eurima organiziramo vam i furenje pokojnog prasca u koritu vrelom vodom. U cijenu uključena kanta i vrela voda u ograničenim količinama. U kasnim večernjim satima možete probati i čvarke po simboličnoj cijeni od 120 eura pola kile. Sol gratis, uz malu nadoplatu u eurima, naravno.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr