GODINA PRED NAMA

VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP NET.HR-a: Ultimativni vodič kroz sve što vas čeka u 2017.

Prije epohalnih promjena koje će čovječanstvo zadesiti (spasiti?) tijekom proljeća 2023. godine, ulaskom Plutona u Vodenjaka, najprije moramo preživjeti krah kamenočeličnog materijalizma – i iskusiti najdublji ego mrak, koji će 2018. ispotencirati hladna, brutalna i nemilosrdna Saturn-Pluton konjunkcija u Jarcu.

Još jedna potvrda i prednajava Novog Velikog Kozmičkog Ciklusa, početak je stalne serije Jupiter-Saturn konjunkcija (21. prosinca 2020. na 0.29 Vodenjaka) u elementu zraka. Ova legendarna nebeska pojava, označit će kraj prevlasti (od 26. siječnja 1842.) elementa Zemlje, i start dvjesto četrdeset godišnje vladavine Zraka.

U milenijskom (960 godina) zodijačkom kruženju kroz 4 elementa – Vatra, Zemlja, Zrak i Voda, Jupiter i Saturn susretnu se u konjunkciji 48 puta. Četiri elementa odnose se na vitalne sile ili energije koje čine cjelokupni svijet, zajednički svim ljudskim bićima. Znanost je zaboravila da se u kozmosu nalaze riječi koje treba čitati. Kroz velike astrološke cikluse vidi se povijest čovječanstva.

ZRAK je svijet arhetipskih ideja koje se kriju iza vela fizičkog svijeta. Kozmička se energija u zračnom elementu pretvara u specifične oblike razmišljanja. Zrak je komunikacija genijalnog uma, oko teleskopa, umjetna robot inteligencija, viša ljudska svijest, ujedinjenje u duhu, međuzvjezdana raketa, selidba na nebo, život na Marsu!

ZEMLJA je praktična sposobnost da se iskoristi materijalni svijet, oslanjanje na osjetila, tjelesnost, bujna vegetacija, potreba za posjedovanjem, površno viđenje stvarnosti, industrija koja truje prirodu, surovi profit kapitalizam bez ljudskog lica. Novac će nam postati manje važan, čak i nepotreban. Račune ćemo plaćati sviješću!

Razdoblje od prosinca 2020. do ožujka 2023., idealan je solarnogalaktički tren za oglašavanje Izvanzemljana. Ako nam ‘mali zeleni’ slete u dvorište, bit će to doživljaj biblijskih razmjera koji će generalno izmijeniti sveukupnu sudbinu ljudi i sve na svijetu.

godisnji-horoskop
2017.

SIJEČANJ

Merkur, 9 siječnja, mijenja brzinu i putanju, iz retrogradne i stajaće u direktnu, i ono o čemu smo počeli mozgati u prvim danima prosinca 2016., definitivno ćemo krenuti realizirati. Važno je da ne razmišljamo ograničeno. Povučenost, samodovoljnost i tradicionalnost, osobine su koje nam mogu otežati komunikaciju s drugima.

Ljubavni snovi (djevojke) Venere i (dečka) Marsa u bajkovitom oceanu emocija Riba, materijalizirat će se (ili raspršiti!) u subotu 28. siječnja. Upravo toga dana, na scenu će stupiti hrabri i sebični dečki natjecatelji, koji znaju što žele i kako to i ostvariti.

Jupiter u Vagi, na stupnju egzaltacije Saturna, u opoziciji s Uranom, neartikulirani je kozmički signal koji može inicirati uzdržavanje od pretjerivanja, razrješenje napetosti i uspješne mirovne pregovore, ili jaki poremećaj u (geopolitičkom) stanju stvari. Određeni narodi (Kurdi, a i neki drugi) neće odustajati od prava na samostalanost i zahtijevat će vlastitu državu!

VELJAČA

Žene Venere – Amozonke, od 4. veljače će pokazivati istu nametljivu sebičnost kao i muški primjerci Supermana, koji su krajem siječnja “ego igru” i započeli. S Venerom i Marsom u Ovnu, osigurani su nam strastveno uzbudljivi karnevalski dani. Super ćemo glumiti razne likove, ali na kraju će sve maske pasti!

Merkur će od 7. do 25. veljače tranzitirati Vodenjaka. Razmišljat ćemo eksperimentalno i pronalazački. Iskušavat ćemo teorije na drugima. Istražujući mogućnosti za promjene, zadržavat ćemo svijest o grupnome komunikacijskom procesu. Najmudriji “apstraktni slikari” među nama, vizionarski će se zagledati u budućnost.

Mars će u dane oko 20. veljače kvadrirati Plutona. Riječ je o vrlo opasnom nebeskom utjecaju koji će davati poticaj ljutnji, želji za osvetom i krvavom ratovanju. Vjerojatno će se iznova eksplozivno rasplamsati izraelsko-palestinski “zub za zub” sukob.

OŽUJAK

Venera će 5. ožujka krenuti retrogradno i vruće simpatije koje se tada negdje rode realizirat će se tek sredinom svibnja. U Ovnu je Venera u izgonu i od nje se ne očekuju sretne ljubavne priče. Eksploziju narcis samoljublja trebat će znati iskontrolirati.

Od 10. ožujka i Mars će biti u izgonu, u zemljanom znaku Bika. Ovaj utjecaj oslikava ograničene mogućnosti koje materijalni svijet nudi. Trošit ćemo previše energije na udovoljavanje fizičkim potrebama kao što su hrana ili seks. Spori, lijeni, tvrdoglavi i posesivni? Živi užas!

S lošim i destruktivnim utjecajima Venere i Marsa, svim silama ćemo se truditi uživati u ovozemaljskim udobnostima. Promotri li nas netko sa satelitske distance, vidjet će humanoide koji su se instinktivno vratili u neolitik. Ako i ljetna žega nepredviđeno zažari u rano proljeće, stvarno ćemo “skroz prirodno” šetati goli i bosi…

TRAVANJ

Kvadrat Jupitera i Plutona bit će najaktualniji u prvim danima travnja. Gotovo istovremeno će i Mars biti u trigonu s Plutonom. Ovi utjecaji su “idealni” za neograničeni rast pohlepe. Oni svjesniji i cjelovitiji među nama, nastavit će razvijati vlastiti duhovni pogled na svijet. Naša životna filozofija mora biti dovoljno duboka da zadovolji potrebu za nečim stvarno neuništivim.

Merkur će 9. travnja krenuti retrogradno kroz Bika i od tvrdokorno materijalističkih stavova i ograničene raznolikosti zapažanja, krenut ćemo se oporavljati tek u dane oko 20. svibnja. U najboljem slučaju, pretvarat ćemo zamisli u praktičnu primjenu.

Venera će 15. travnja krenuti direktno kroz Ribe, blizu stupnja vlastite egzaltacije i taj utjecaj će nam pomoći da odustanemo od ego tripa, i krenemo uklanjati samonametnute emocionalne barijere. Plimni val ljubavi neće sve nas jednako zadesiti, radovat će se samo oni Božjom voljom odabrani. Što se tiče najplemenitijih od ženskog roda, svetice žive među nama, ali ih je potrebno dušom prepoznati.

SVIBANJ

Mars će cijeli svibanj provesti u znaku “dječijih kolica i sjedalica” – sigurno pogađate, u vječno mladolikim Blizancima. Bit ćemo stalno u pokretu (specijalno oni najmlađi), zainteresirani za mnoštvo vrlo različitih stvari i osoba, i dosadno nam biti neće. Puno previše ćemo pričati, i vjerojatno ćemo svašta toga pogrešnoga izlajati.

Skladni aspekt trigon, između Marsa i Jupitera, bit će djelatan sredinom mjeseca svibnja. Posjedovat ćemo više nego dovoljno vitalnosti i borbenosti da se možemo suočiti s bilo kakvim problemom koji nam se nađe na putu. Ogromna energija, žestoki izravni entuzijazam, dobar smjer djelovanja, pojašnjavanje situacije…

U posljednjem tjednu svibnja aktualizirat će se (uvijek teška) Mars-Saturn opozicija. Istodobno će naelektrizirano bljesnuti i nepredvidljiva Venera-Uran konjunkcija u Ovnu. S opozitnim Marsom u Blizancima i Saturnom u Strijelcu, (srednjo)školski sindikati će zaprijetiti Vladi generalnim štrajkom. Izgledni su i loši odnosi (prekid razgovora o međusobnom razgraničenju) sa susjednim državama.

U to vrijeme će se disonantno nebulozno oglasiti i raznorazni religiozni fanatici! Venera-Uran konjunkcija, najava je razdora i skretanja s utrtog puta kako bismo pronašli sebe. LGBT populacija hrabrije će zatražiti zaštitu svojih ljudskih i ustavom zajamčenih prava kod nadležnih institucija. Uslijed prejake želje za osobnom slobodom, imat ćemo teškoća u stvaranju čvrstih prijateljstava.

LIPANJ

Mars ulazi u astrološki znak Raka 4. lipnja i od toga dana postat ćemo pretjerano brižni (i osjećajno nasrtljivi) prema onima koje volimo. Osjećat ćemo potrebu da se povežemo sa svojim korijenima i tradicijom. Mars u Raku pretvorit će se u “proključalu vodu”, ako krenemo (pre)stidljivo skrivati i potiskivati vlastite emocije.

Venera se 6. lipnja vraća kući, u domicilni znak Bika, i tek tada ćemo iskusiti istinsku zadovoljštinu, sunčanoproljetnu uživanciju u životu. Reagirat ćemo na putenu, iskonsku energiju drugih. Ovo je dobar položaj za Veneru jer pridonosi skladu i ljepoti svijeta. Oni koji luduju za roštiljanjem u prirodi, napokon će pošteno omastiti brkove!

Jupiter će 10. lipnja krenuti direktno kroz Vagu. Ovaj kozmički preokret, bit će veliki plus za naše usklađene i objektivne stavove, i pravednost u cjelini. Postat ćemo svjesniji vlastitog kapaciteta za iskreno pripadanje i prihvaćanje. Ohrabrivat ćemo jedni druge razmjenom informacija i suradnjom. Jupiter u Vagi, anđeo je zaštitnik mira u svijetu.

SRPANJ

Merkur će od 6. do 25. srpnja tranzitirati “kraljevski” znak Lava. Komunicirat ćemo energično, vedro i ponosno. Neće nam nedostajati dramatike, humora i stvaralaštva. Uplitanje ega u tijek razmišljanja može izbrisati objektivnost.

Od 6 srpnja, na sve nas će utjecati “šašava i djetinjasta” Venera u Blizancima. Naši emocionalno obojeni ukusi neprestano će se i svjesno mijenjati. Cijenit ćemo raznolikost i izmjenu misli. Privlačit će nas inteligencija i dosjetljivost.

Venera će od 17. do 19. srpnja, biti u kvadratu s Neptunom i u trigonu s Jupiterom. Kvadrat Neptuna uvijek uzrokuje poplavu sanjalačkih emocija, iluzornost i posljedično razočaranje. Umjetnici će imati fantastičnu, nebesku inspiraciju. Trigon Venere i Jupitera obećanje je da će sve dobro (barem privremeno) završiti, jer će nam ljubav biti uzvraćena.

U dane oko 25. srpnja, opozitni Saturna ipak će zamrznuti Venerino zaigrano srce. Ona će se uplašiti, distancirati i izjaviti definitivno ne! On će pasti u prolaznu depresiju, i popiti pivu previše. Prave, velike ljubavi, preživjet će sve ovozemaljske kušnje i njihova skladna i odgovorna intimna simbioza će ojačati.

Mars će ući u Lava 20. srpnja, i uz toplu, veselu, izražajnu aroganciju, aura mnogih od nas obojiti će se strastvenocrveno. Ponos, samouvjerenost, pregršt vitalnosti, sve će to pasti u vodu ako nas ne budu (dostatno) hvalili i cijenili. Nametljivost i želju da dominiramo nad drugima, trebali bi češće istuširati hladnom vodom!

KOLOVOZ

Mars će ostati cijeli kolovoz u Lavu i dani će biti prevrući, a noći usijane. Vjerojatno će ovaj put izostati prodor hladne fronte, koji (obično sredinom kolovoza) zna iskvasiti ljetne priredbe i rashladiti popratni strastveno ljubavni ugođaj.

Venera će sve do 26. kolovoza boraviti u “svilenkastom” Raku. Osjećaje ćemo izražavati nježno, utješno, zaštitnički, privrženo. Moramo se brinuti i biti zbrinuti, osjećati se dijelom obitelji kako bi nam bilo ugodno.

Kolovoz će točno u dan “raspoloviti”, Venera-Pluton opozicija. Osjećat ćemo potrebu da pružimo svoje najdublje osjećaje uz istovremeno prolaženje kroz temeljit preobražaj. Potreba za dominacijom u vezi. Netko nekoga ranjava. Sve ili ništa stav!

Uran će postati retrogradan u prvom tjednu kolovoza. Retrogradnost ukazuje na prošlost koja se ponavlja. S Uranom u Ovnu, svi se nalazimo u sličnoistoj pržioni taljenja ega. Uran predstavlja nagon za posebnošću, originalnost i neovisnost o tradiciji. Uranov princip je individualna sloboda, sloboda od vlastitoga ega.

Saturn će krajem kolovoza krenuti direktno kroz Strijelca. Saturn je potreba da se oslanjamo na sebe i svoj rad. Nagon za zaštitom vlastitog integriteta; nagon za dobrostanjem i sigurnošću ostvarenjem opipljivih dostignuća. Čemu se klanjamo? Proširujemo li horizonte istinom? Činimo li dobra djela ili samo prazno pametujemo?

RUJAN

Sekstil Jupitera i Saturna bit će egzaktan u prvim danima rujna. Znat ćemo iskombinirati pogled unaprijed s osjećajem za trenutnu stvarnost. Ostat ćemo ozbiljni i zadržat ćemo potrebnu samodisciplinu za postizanje svojih ciljeva. Nećemo se smiriti sve dok ne postignemo cilj. Važno je da budemo pravedni i svijetli likovi i da se učimo poštivati moral i zakon. U najboljem slučaju, svakom događaju mudro ćemo pronalaziti pravi smisao.

Mars će 6. rujna ući u Djevicu i točno taj dan velika većina nas će se primiti raznog posla. I Merkur će istog tog 6. rujna prestati biti retrogradan u Lavu, što je dodatna kozmička potvrda da ćemo “od tada” početi pametnije razmišljati i mudrije djelovati.

Venera će 21. rujna “pasti” u Djevicu i tada negdje ćemo postati svjesni vlastite usamljenosti. Analizirat ćemo i kritizirati sve oko sebe, a sebe najviše. Možda krenemo mislima slijediti nemogući ideal kojeg je nemoguće postići u realnosti zemaljskom. Ako se “održimo na površini”, to će značiti da smo praktični, uredni i spremni pomoći drugima. S Venerom u Djevici, duhovna i tjelesna čistoća je imperativ!

LISTOPAD

Jupiter 11. listopada 2017. ulazi u znak Škorpiona, i u tom “carstvu magije” zadržat će se sve do 9. studenog 2018., kada će se vratiti kući u “profesorski” znak Strijelca. S Jupiterom u Škorpionu težit ćemo rastu i osobnom poboljšanju preobražajem želja i nagona, te uz pomoć temeljitijeg razumijevanja svega što čini život. Prilike će nam se pružati sposobnošću da oštroumno procijenimo ljude i situacije. Širenje optimizma i razvoj vjere mogu biti ometeni strahom, tajnovitošću i nesposobnošću da razotkrijemo osjećaje.

Venera će 15. listopada “lepršavo uletjeti” u znak u kojem je (uz egzaltiranog Saturna) vladarica, u Vagu. S Venerom u Vagi, uzajamno davanje u odnosima s drugima obojeno je mjerom, pravednošću i nježnošću. Željet ćemo uskladiti sve krajnosti. Cijenit ćemo simetriju i tradicionalnu ljepotu. Osjećat ćemo duboku potrebu za mirom i spokojstvom. Izbjegavat ćemo neugodne emocionalne situacije.

Mars će u Vagu “uplivati” 23. listopada, a u tom znaku nije u svom najboljem elementu. Mars u Vagi je pacifist, često i neodlučna kukavica. Želja da “izvažemo” sve moguće suprotnosti, može nas na kraju izbaciti iz ravnoteže. Teško je biti taktičan prema nekome tko je rođen netaktičan. Žene većinom vole drske kauboje i teško ih mogu usrećiti pjesnici umjetnici bez samopouzdanja i zaposlenja.

STUDENI

Venera će 8 studenog ući u Škorpiona, (ne)svjesna da joj je (auto)put pred njom skoronedavno prokrčio Veliki Jupiter. Osjećaje ćemo izražavati intenzivno, strastveno, opčinjeno, s prekomjernim, vrućim simpatijama. Uzajamno davanje u odnosu s drugima stvarat će iscjeliteljsku, preobražavajuću energiju. Naše društvene i ljubavne potrebe mogu biti onemogućene zbog sklonosti za tajnovitošću i nevoljkosti da vjerujemo jedni drugima.

Mars će cijeli studeni ostati u Vagi i lažni pacifisti i nezaposleni šminkeri i dalje neće imati slobodni prilaz ženskom srcu. Ti isti bit će zabavljeni time što o njima misle drugi, premalo usmjeravajući svoju energiju na sebe same. Sklonost komprimisima i popuštanju, i unutarnja podvojenost, može nas krivo inspirirati da unaprijed odustajemo od svojih potreba i želja, prihvaćajući kao svoje one koje nam sugerira okolina.

Merkur će u posljednjem tjednu studenog biti u konjunkciji sa Saturnom, a ista “pesimistična priča” nastavit će se i u prosincu. Oklijevat ćemo preuzeti inicijativu. Igrat ćemo samo na sigurno. Mirno ćemo čekati ishod stvari. Patiti ćemo od napada depresije. Bit ćemo bolno svjesni sami sebe. Ova konjunkcija ima i čudesne kvalitete: ukazuje na ogromnu koncentraciju i sposobnmosti upravljanja činjenicama. Naša istraživanja mogu biti savršeno točna!

PROSINAC

Prosincu će širom otvoriti “vrata”, Jupiter i Neptun u trigonu ili naš sanjivi idealizam. Tko ima umjetničkog i glazbenog dara, ekspanzivno će ga razvijati. Pokazivat ćemo zamjetni interes za religijske i metafizičke probleme, ali ponekad će nam biti teško stajati s obje noge čvrsto na zemji.

Od 4. do 23. prosinca, retro Merkur u Strijelcu oproštajno će se pozdravljati sa Saturnom, koji će 21. prosinca ući u vlastiti znak “tvrde materije” – Jarca. Uz osjećaje teških odgovornosti, razdirat će nas i mržnja i strah koji nam neće davati mira. Nesigurnost možemo pokazivati kroz (obrazovne) komplekse. Tko neće govoriti samo istinu i biti pošten i od riječi, imat će “crni oblak” umjesto aure.

S Venerom i Plutonom u konjunkciji (9. i 10. prosinac), mnogi od nas će odrađivati sve i svašta kako bi se dokopali materijalnog bogatstva. Tajne veze “rođene” u radnom okruženju pretvorit će se u afere “mračnim” sjajem obasjane. Tih istih dana i Mars će zaroniti u duboku rijeku ponornicu, u život/smrt znak Škorpiona. Zmaj u nama počet će rigati vatru. Probudit će se usnuli vulkani. Trošit ćemo snagu na obranu od (samo)uništenja. Bit ćemo izuzetno izdržljivi. Osjećat ćemo potrebu za samoočuvanjem i potpunom kontrolom. Tko zatraži “sve slatko” samo za sebe, dobit će jedno veliko “gorko” ništa.

Povratak na Net.hr