Svaka slučajnost je slučajna!

Sudbina, slučaj, determinizam, kaos, sinkronicitet, slobodna volja, pravo na izbor… ili samo uobičajeno i neizbježno poigravanje njegovog veličanstva vremena kotačićima sata i listovima kalendara?

3 x 7 h i 43 min

Engleski roditelji, 31-godišnji policajac Matt Rigby i njegova supruga, 26-godišnja osobna bankarica Lowry Dairsley iz Salforda u Manchesteru, nisu mogli vjerovati kada im se i treće dijete rodilo u točno isto vrijeme kao i dvoje starije djece. Oni su prvu kćer Ellu dobili 10. 10. 2005. godine u 7 sati i 43 minute.

Kada se dvije godine kasnije rodila Evie (26. 12. 2007.) u točno toliko sati i minuta, mislili su da se radi o nevjerojatnoj slučajnosti. A ponosni otac to je ovjekovječio tetovažom na ruci – Seven Forty Three.

Kada je mama Lowry u četvrtak (20. 1.) rađala treće dijete, mali Harrison glavicu je pokazao u 7.41: ‘Rekli su mi da pričekam naredni trud i on je izašao točno u 7.43. I doktori i babice su ostali bez teksta. Ni mi nismo mogli vjerovati.’ Ono što još dodatno golica maštu je činjenica da se njihovo prvo dijete rodilo nakon 41 tjedan trudnoće, drugo dijete nakon 39 tjedana, a treće dijete nakon 37 tjedana trudnoće.

Kažu da je vjerojatnost da se nešto takvo dogodi 300 milijuna naprema jedan, a sretni otac Matt odlučio je sada igrati loto kombinacije koje uključuju brojeve 7, 4 i 3.

A numerologija kaže da su bilo koji sat i bilo koja minuta kad se rodimo – najbolja dobitna kombinacija u životu svakog čovjeka!

3 x 24. 11.

Kada su se prije godinu dana upoznali Tiara White i Jamal White Sr. iz St. Paula u Minnesoti, SAD, nisu mogli vjerovati da imaju toliko zajedničkog. ‘Prvo mu nisam vjerovala, morao mi je pokazati svoju vozačku i tada smo vidjeli da dijelimo ne samo prezime nego i rođendan’, uz smijeh je izjavila Tiara.

Njihova beba je na svijet trebala doći lani 19. studenoga, a ukoliko se trudnoća oduži, 26. studenoga bi poduzeli neke mjere. No, trudovi su započeli 23. i trajali cijeli dan, da bi sutradan ujutro 24. 11. 2010. u 10 sati na svijet došao mali Jamal White Jr. postigavši nešto nevjerojatno – rodio se na isti dan kad i njegovi roditelji!

‘On nam je najbolji mogući rođendanski dar’, kaže oduševljena mama, a uzbuđeni otac smatra da se jednostavno radi o prstu sudbine.

Do poroda je došlo potpuno prirodno, ni na koji način nije potaknut ili namjerno izazvan kako bi se dijete rodilo baš na taj datum. Vjerojatnost da tri osobe imaju rođendan na isti dan, prema matematičarima, kreće se oko 48 milijuna prema jedan. ‘Dosta nam je ljudi reklo da, ako se i naše dijete rodi na isti datum, počnemo igrati loto’, smije se Tiara.

A numerologija kaže da su bilo koji dan i bilo koji mjesec kad se rodimo – najbolja dobitna kombinacija u životu svakog čovjeka!

8. 8. 2008. + 9. 9. 2009. + 10. 10. 2010.

Barbara Soper (36) i Chad Soper (33) iz Michigana, SAD, roditelji su troje djece i nikada im se neće desiti da pobrkaju datume rođenja svojih mezimaca. Kad im se rađala prva kćer Chloe Corrin Soper, doktor je morao izazvati trudove te je Chloe rođena u svom planiranom terminu 8. 8. 2008. godine.

Njihovo drugo dijete iznenadilo je sve oko njih jer nije bio planirana beba. Iako je datum njegovog rođenja bio zakazan za 20. rujna 2009. godine, zbog problema izazvanih u prvoj trudnoći, doktori su majci preporučili da rodi malo ranije. Porođaj je započeo 8. rujna, a malom Cameronu Danu Soperu trebala su 24 sata kako bi ugledao svjetlo dana – točno 9. 9. 2009. godine.

Za rođenje njihovog trećeg djeteta mislili su kako bi bilo krasno da ima kombinaciju bojeva rođenja poput sestre i brata, ali pošto je zakazani termin poroda bio nakon 4. studenoga lani, to se jednostavno činilo nemogućim. Ali, sudbina je drugačije htjela te je tri tjedna ranije, 10. 10. 2010., rođena Cearra Nicole Soper.

Ushićena majka Barbara kaže: ‘Chloe je sretan broj osam, Cameron je sretan broj devet, a Cearra je naš sretan broj deset!’ Sretni roditelji tvrde da nisu unaprijed razmišljali o datumima rođenja svoje djece i dodaju kako nemaju namjeru imati još jednu bebu koja bi se rodila 11. 11. 2011. godine.

A numerologija kaže da su bilo koji dan i bilo koji mjesec i bilo koja godina kad se rodimo – najsretniji trenutak u životu svakog čovjeka!

2 x 5. 1.2011.

Bert Swan (93) i njegova supruga Doreen (91) iz sela Ramsbury, na jugu Engleske, nakon 70 godina braka preselili su se u starački dom u Marlboroughu jer više nisu bili u stanju samostalno se brinuti o sebi. Živjeli su na različitim odjelima staračkog doma jer je Doreen bolovala od demencije, ali svaki put kada su se sreli pozdravili bi se poljupcem u usta. Dane u staračkom domu provodili su sjedeći jedno pored drugog i držeći se za ruke.

Početkom godine, tog tužnog 5. 1. 2011. godine, Doreen je preminula u staračkom domu, a njen suprug Bert je 11 sati poslije preminuo u bolnici u Swindonu od infekcije pluća. Ne znajući da je njegova supruga preminula nekoliko sati ranije. Naime, nisu mu rekli. Makar, vjerujemo da je on to podsvjesno i nesvjesno ipak znao.

Ma, koga zanima kolika je vjerojatnost da bračni partneri nakon 70 godina braka umru istoga dana mirnom smrću?!

Vjerujem u slučajnost, ali vjerujem da i u kaosu postoji određeni red.
Frost

Povratak na Net.hr