ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?

LAVOVI NEKA NAOŠTRE KANDŽE: Veljača će biti sasvim posebna – s jednom nogom u zimi, a drugom u proljeću

Samo još da izguramo ovaj zimski mjesec i možemo se početi radovati proljeću! Siječanj, koji smo ostavili za sobom, donio je neku mutnu, pomalo statičnu energiju. Tijekom veljače, vidjet ćete i sami, energija će biti mnogo protočnija i poticajnija. Imat ćemo dojam da smo jednom nogom u zimi, drugom u proljeću…. U svakom slučaju – barem ćemo funkcionirati prodornije, živahnije.

Veljaču započinjemo sa Suncem u znaku Vodenjaka, Neptunom i Venerom u znaku Riba, Mjesecom, Marsom i Uranom u znaku Ovna, Jupiterom u Vagi, Saturnom u Strijelcu te Plutonom i Merkurom u znaku Jarca. Nijedan planet nije retrogradan, osim što je Venera već ušla u svoju sjenu, spremajući se za retrogradnost, koja će nastupiti tijekom ožujka.

Prvi planet koji mijenja znak je baš ta Venera, koja 3. veljače prelazi u znak Ovna. Ovo nije baš neko naročito mjesto za nju jer su emocije preokrenute u strast, ali barem je izašla iz Saturnovog kvadratnog zagrljaja, koji je donio potonuće u ljubavi i preskakanje blokade za blokadom.

6. veljače Jupiter u znaku Vage kreće retrogradnim hodom. Njegovo retrogradno kretanje trajat će sve do lipnja, a “vratit će nas” korak unatrag da bismo preispitali poslovne i emotivne odnose u kojima smo trenutačno, kako bismo riješili neke probleme koje smo zapostavili i potisnuli u drugi plan.

Merkur prelazi u znak Vodenjaka 7. veljače. Komunikacija postaje poticajnija, bude se nove ideje, postajemo kreativniji i spremniji da napravimo promjene, sami ili udruženi s osobama koje “prepoznajemo” kao istomišljenike.

11. veljače prva pomrčina Mjeseca u ovoj godini i to u znaku Lava. Kako je riječ o punom Mjesecu, i sami znate simboliku – kulminacija jednog ciklusa i njegovo privođenje završetku.

19. veljače Sunce prelazi u znak Riba i počinje vladavina ovog znaka. Vrijeme je da malo zaronimo u neke svoje tišine, da se povučemo i preispitamo svoje planove, svoje ciljeve i načine kako ih ostvariti.

26. veljače Merkur prelazi u znak Riba, a imamo mladi Mjesec i pomrčinu Sunca u istom znaku. U danima oko pomrčine, i zbog nekih drugih aspekata koji će biti aktivni, treba biti pažljiv u kojem smjeru pokrećemo svoje akcije. Energija je vrlo velika, ali je treba iskoristiti na pravi način, promišljeno.

Kao što vidite, znak Riba i znak Ovna će biti dosta naglašeni. Kako je riječ o dvije potpuno različite energije, sada vam je jasno zašto ćemo jednom nogom biti u zimi, a drugom u proljeću.

Mnogo se u ovom razdoblju može pokrenuti na bolje, ali na snazi je onaj savjet – prevelika impulzivnost i ishitrenost mogu biti kontraproduktivni. Potrebno je dubinski sagledati situacije u kojima se nalazimo i tek onda napraviti pravi, promišljeni potez.

Očigledno je da će nas na jednu stranu vući strasti, na drugu nesigurnost i tajnovitost.

Povratak na Net.hr