'DA VIDIM TKO STOJI IZA TOGA' / Penava o optužbama da laže da ne zna vlasnika Ferrarija: 'Ne znam mu ime. A Bartulica? Sjest ćemo'

Image

Opovrgava da je prijatelj s Ivkom Marićem i kaže da u njegov restoran dolazi dva puta godišnje, ali da je to još od vremena kada je vlasnik restorana bio Ante Prkačin

18.6.2024.
12:25
VOYO logo

Nakon što je tjednik Nacional objavio novi nastavak u aferi Ferrari i navodne tvrdnje izvora iz Domovinskog pokreta da Ivan Penava laže kad govori da ne poznaje krug ljudi koji su organizirali prijevoz Stjepe Bartulice u skupocjenom automobilu.

Podsjetimo, svjedok iz vrha Domovinskog pokreta rekao je da postoje svjedoci koji su vidjeli Ivana Penavu i Josipa Dabru u Marićevom restoranu, da je Penava produbio aferu Ferrari zbog zavisti prema Bartulici te da u svojoj neposrednoj blizini u Vukovaru također ima osobu koja je prethodno pravomoćno osuđivana zbog teških kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je vjerovati tom izvoru, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava neposredno nakon izbora za Europski parlament iznio je niz neistina. "Ivan Penava najveći je lažljivac u hrvatskoj politici. Lagao je da ne poznaje Ivka Marića, čovjeka koji je dovezao Stjepu Bartulicu u crvenom Ferrariju. Pa kod Ivka Marića u restoranu bio je najmanje sto puta. Postoje svjedoci koji su ih vidjeli kako se srdačno pozdravljaju, grle i ljube na ulazu u restoran, s njima je u društvu bio i današnji ministar Josip Dabro. Riječ je o restoranu koji je nekad bio u vlasništvu Ante Prkačina, a Penava je tamo stalno dolazio, kao i drugi članovi Domovinskog pokreta", naveo je sugovornik iz Domovinskog pokreta za Nacional.

Image
TVRDA DESNICA /

Nakon priče s Ferrarijem, Bartulica se pridružio klubu zastupnika ECR u EU parlamentu

Image
TVRDA DESNICA /

Nakon priče s Ferrarijem, Bartulica se pridružio klubu zastupnika ECR u EU parlamentu

Isti izvor također je naveo da je priču o navodnom kriminalcu koji je u Ferrariju dovezao Bartulicu, kao i prije toga podatke o Bartuličinoj imovinskoj kartici zbog koje je ovaj doživio neviđeno cipelarenje, plasirao upravo Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Penava za Danas.hr osvrnuo se navode ovog tjednika te rekao: "Ne pada mi na pamet komentirati išta napisano pod navodnicima koje je dao 'visoki izvor' iz DP-a. Sve sam na tu temu rekao u izbornoj noći."

Na naše pitanje zna li spomenutog Marića, odgovorio je: "Nemam broj tog čovjeka, ne znam kako se zove i preziva." Potvrdio je da je bio u njegovu restoranu, ali je naveo pod kojim okolnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U restoranu sam bio otprilike dva puta godišnje i poglavito kad je Ante Prkačin bio vlasnik. Tamo sam tog čovjeka (Marića op.a) viđao i tu je crta. Neću komentirati neimenovane izvore. Doista bih volio da izađu van s imenom i prezimenom da vidim tko stoji iza toga. Otvaramo temu koja ne postoji", rekao nam je Penava.

Za Bartulicu koji se dovezao u crvenom Ferrariju ponovio je da to "definitivno nije u redu" te da je to rekao i prvi dan. O odnosu s Bartulicom, pak, kaže: "Čekam da se situacija smiri pa ćemo razgovarati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Bartulica u Ferrariju otišao iz stožera DP-a

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo