Pogled lovca

SAMO ZA MAČKE: Poseban Google Street View u Japanu

Zemlja koja toliko voli mačke da čak ima i 11 mačjih otoka (otoka na kojima je broj divljih mačaka veći od od broja ljudi)  prilagodila je i googleove popularne mape tako da možete promatrati svijet kao kroz oči vaših krznenih ljubimaca.

Turistički odbor prefekture Hirošima napravio je Street View aplikaciju koja je pozicionirana na visinu mačke. Aplikacija trenutno radi u gradu Onomichiju, te omogućuje korisnicima promatrati svijet kroz mačje oći, te na taj način istraživati restorane i trgovine u okolini.

“Želimo uvesti drugačiji način gledanja na naše gradove te ponuditi pogled na ulica kakav prije nije bio moguć”, izjavio je službenik Turističkog odbora Hiroshime.


Mapa pokriva trgovački centar i okolno područje u Onomichiju, koji se nelazi oko 70 kilometara istočno od Hirošime. Uključuje većinu mogućnosti koje sadrže i druge interaktivne mape, poput mijenjanja kuta kamere i detalja o lokalnim trgovinama i drugim uslužnim djelatnostima. Uz to ima i izbor od 11 lokalnih mačaka s linkovima na leđima, kao i o osnovnim podacima o njima.

Prefektura će uskoro dodati još lokacija, a kaže kako je za mape kojima se ulice promatraju kroz mačje oči koristila kamere slične onima koje je Google koristio za svoje Street View mape.

Fortune/Tehnoklik.hr

Povratak na Net.hr