PREVARITE PRIJATELJE: / Jednostavan trik pomoću kojeg postajete prorok na Facebooku

Image
Foto: Thinkstock, AndreyPopov

Ovoga je tjedna jedan čovjek iskoristio jednostavan trik na Facebooku kako bi uvjerio svoje prijatelje da je predvidio budućnost, piše Daily Mail.

17.6.2016.
7:13
Thinkstock, AndreyPopov
Play logo

Pablo Reyes (26) iz Dalasa objavio je status kojeg je navodno napisao još krajem prošle godine , a u kojem je 'predvidio' stvari koje su se dogodile ove godine.

Iako su tisuće ljudi bili prevareni kada su vidjeli ova misteriozna proročanstva, ipak su ona, poput svih drugih, samo običan trik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOTO: Manijaci koji su završili u zatvoru zbog glupih Facebook statusa

Šokantno proročanstvo

Reyesov je status postao viralan nakon što je predvidio neke strašne stvari poput smrti Princea i Muhammada Alija, kao i "najgoru pucnjavu u povijesti SAD-a".

Na statusu piše "Recite da sam lud ali u 2016. Hillary Clinton će biti prva žena predsjednik, svijet će poludjeti zbog smrti gorile, Prince će umrijeti, Muhammad Ali će umrijeti, Donald Trump će umrijeti. Dogoditi će se najgora pucnjava u SAD-u... Nije mi namjera ikoga prestrašiti, ali sjetiti ćete se moga imena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Kao datum objave statusa postavio je 26. prosinac 2015., te je tako ispalo kao da predviđa budućnost. U trenutku pisanja ovog teksta imao je preko 150.000 sljedbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uređivanje statusa prije objave

Ali radilo se je o vrlo jednostavnom triku.

Play logo

Kada objavljujete status na Facebooku, ova vam društvena mreža nudi mogućnost da promjenite stari poput datuma, lokacije i vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako korisnik klikne na ikonu sata dok pišu status, Facebook mu daje da promjeni datum kako god želi. Najstariji datum je 31. prosinac 1905. Nakon što se objavi, status će se pojaviti na korisnikovoj vremenskoj crti pod tim datumom. Drugo ograničenje je to što ne možete odabrati datum prije vašeg rođenja. Isto tako nije moguće objaviti status iz budućnosti.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo