UTRKA SE NASTAVLJA

GOOGLE UZVRAĆA UDARAC APPLEU: Novi iPhone već sljedećeg mjeseca dobit će opaku konkurenciju

Google će na posebnom predstavljanju za medije sljedećeg mjeseca prikazati drugu generaciju svojih telefona Pixel, a vjerojatno i još neke uređaje.

Tvrtka je poslala pozivnice predstavnicima medija za predstavljenje 4. listopada, a objavili su i video najavu svojih novih telefona, piše Mirror.

Očekuje se da će Google tamo predstaviti dva nova smartfona – Pixel 2 i Pixel 2 XL.

Procurile su informacije da te telefone proizvode HTC i LG, ali Google najvjerojatnije neće ni spomenuti to partnerstvo.

Razlog tome je taj da je Google promijenio svoj način pristupa hardveru još od predstavljanja originalnog Pixela prošle godine.

Ranije je Google ulazio u partnerstvo s proizvođačima telefona kako bi zajedno napravili liniju Nexus. Ali od kretanja s Pixelom, Google je preuzeo 100% kontrolu dizajna i brendiranja mobilnih uređaja, te koristi druge jednostavno kao ugovorne proizvođače.

Brojne glasine

S obzirom na velik interes za Googleov novi telefon, već je bilo puno curenje raznih informacija, pa znamo što otprilike možemo očekivati.

Baš kao i iPhone X i Samsung S8, i Google će navjerojatnije proširiti svoj ekran do maksimuma, ostavljajući pritom iste dimenzije kučišta. Očekuje se da će Pixel 2 imati zaobljeno staklo preko ravnog OLED displeya.

Očekuje se da će Google slijediti Apple u odbacivanju tradicionalnog 3.5mm utora za slušalice. To bi bio zanimljiv potez jer je prošlogodišnji Pixel na sav glas oglašavao prisutnost klasičnog audio konektora u svim marketinskim materijalima.

Ono što će najvjerojatnije ostati isto je cijena. Google želi zadržati Pixel kao premium uređaj, pa ne očekujte cijenu ispod 5.000 kuna.

Mogući novi uređaji

KAKO SVE TO RADI? Osim Pixela, Google je predstavio još neke zanimljive uređaje

Na prošlogodišnjem Pixelovom predstavljanju predstavljane je i Gooogle Home zvučnik, kao i Googleov vlastiti multi ruter WiFi sustav.

Ove bi godine isto tako mogli vidjeti neke nove proizvode, a glasine upućuju na manji Google Home zvučnik kao i možda pametne slušalice s integriranim Google Assistantom.

Povratak na Net.hr