KREĆE LUDILO

ZABORAVITE NA POKEMONE: Stigla igrica u kojoj ‘lovite’ virtualne paketiće s pravim novcem

Kineski div na području internet trgovine Alibaba pustio je novu igru koja, umjesto virtualnim Pokemon čudovištima, nagrađuje igrače omotnicama s pravim novcem.

Alipay, najpopularnija kineska aplikacija za mobilno plaćanje, lansirala je aplikaciju koja koristi proširenu stvarnost i lociranje korisnika kako bi omogućila igračima sakupljanje virtualnih crvenih paketića koji sadrže pravi novac, piše RT.

NOVI IGRAČ NA TRŽIŠTU: Prvo su pokorili Sloveniju, a sad su potiho ušli i u Hrvatsku

Ostavljanje poklona da ih drugi dijele

Ideja se temelji na tradiciji lunarne nove godine, koja počinje 28. siječnja, a kada ljudi daruju jedni drugima crvene omotnice nazvane ‘hongbao’ u kojima se nalazi novac.

Kineski korisnici smartfona, koji su propustili Pokemon Go ludilo jer je njihova vlada zabranila Google usluge, sada imaju priliku iskusiti uzbuđenje proširene stvarnosti uz bonus u obliku moguće gotovine na računu.

Veliki uspjeh Alibaba grupe

Igrači mogu tražiti sretne crvene paketiće koje su sakrili drugi igrači, a ako nađu kojeg dobiju novčanu nagradu koja se automatski pohranjuje na njihov Alipay račun. Maksimalna usplata po paketu je 200 juana (207 kuna), što se može razdjeliti među do najviše 200 ljudi.

Razvoj ove igre temelji se na uspjehu ranijeg darivanja virtualnih poklona koji je isto tako omogućio Alibaba, kada su korisnici slali jedni drugima virtualne hongbao omotnice pri proslavi prošle kineske Nove godine.

Alibaba grupa, koju je osnovao kineski poslovni magnat Jack Ma, imala je 55-postotni porast dobiti u trećem kvartalu ove godine, više nego Amazon i eBay zajedno.

Povratak na Net.hr