Uplaši ih da ti plaćaju penale

BRZO POBJEGNU: Uberovi ‘zombi vozači’ plaše putnike

Brojni kineski mediji javljaju o ‘vozačima zombijima’ koji plaše korisnike Ubera kako bi platili za vožnje koje nisu koristili, piše The Next Web.

Neki od putnika u kineskim gradovima otkazivali su svoje naručene vožnje nakon što bi im se u aplikaciji pojavile jezive slike vozača.

Na fotografijama su lica koja izgledaju poput zombija, a koja odmah odbiju korisnika i navedu ga da odbaci naručenu vožnju, čime mora uplatiti naknadu za otkazivanje koja ide vozaču.

ZA SVE MAME SVIJETA: Uber objavio aplikacuju za praćenje članova obitelji

Uber proveo internu istragu

Biste li vi htjeli da vas ova osoba vozi?Foto: Weibo/CNET

Uber je izjavio kako je svjestan fenomena i rekao kako “sakuplja sve dokaze koje će zatim predati Odjelu javne sigurnosti”. Tvrtka je dodala kako će korisnici dobiti obeštećenje kada prijave takve incidente.

Uber je još u travnju uveo program prepoznavanja lica vozača u aplikaciju, koji uspoređuje lica vozača sa slikama koje imaju u svome profilu kada se prijave. Ali očito je kako su neki vozaći u Kini shvatili kako da to zaobiđu, a sve da bi nešto brzo zaradili.

U nekim državama Uber potiče vozače bonusima ako izvrše određeni broj vožnji po danu. Moguće je da kineski vozači koriste ovu prijevaru kako bi dosegli te brojeve.

Povratak na Net.hr