ZLATNA SANDRA PERKOVIĆ UŠLA U POVIJEST: / 'Za vrijeme finala mislila sam na svoju majku, a ovo je prva medalja koju posvećujem sebi'

Image
Foto: AFP

'Čim sam vidjela da je letio preko 65 znala sam da to ne može nitko stići', rekla je Sandra Perković.

12.8.2018.
8:28
AFP
VOYO logo

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju sa hicem od 67.62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59.09 metara, pa 59.97 m. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67.62 metara i time je osigurala još jedno zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negativna atmosfera

"Bilo je dosta teško natjecanje. Vrtim, udaram u mrežu, počne se javljati neka nervoza… Imala sam neku negativnu atmosferu i pokušala sam se izdići iz toga. Nije mi uopće bila bitna daljina već da disk izađe van. Kad sam se uozbiljila, opet u mrežu i onda dođe ta peta serija gdje je taj disk toliko bez veze izašao van. Čim sam vidjela da je letio preko 65 znala sam da to ne može nitko stići", rekla je Perković za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SANDRA PERKOVIĆ UZELA PETO EUROPSKO ZLATO U NIZU: /

Ovo nikada nikome nije uspjelo u povijesti atletike!

Image
SANDRA PERKOVIĆ UZELA PETO EUROPSKO ZLATO U NIZU: /

Ovo nikada nikome nije uspjelo u povijesti atletike!

Kaže kako će ovo natjecanje pamtiti po petom naslovu i petoj seriji te da ga ne posvećuje nikome već samoj sebi, zato što joj je ovo već deseta medalja s velikih natjecanja. "Ovo je prva medalja koju ne posvećujem nikome već samoj sebi jer je ovo moja deseta medalja s velikih natjecanja, devet zlata i jedno srebro iz Pekinga. Give me five!", rekla je Sandra Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislila sam na majku'

"Čini mi se da sam sve naslove osvojila na isti, stresan način, sa puno drame. Samo na EP 2014. u Zuerichu nije bilo drame. Mislim da će mi na sljedećem EP biti puno lakše, jer sam sada ušla u povijest.

Za vrijeme finala mislila sam na svoju majku, koja se uvijek nervira kad me gleda na televiziji. No, ona me je iznenadila, i večeras je bila ovdje na stadionu u publici", izjavila je Sandra Perković uz zahvalu svim navijačima koji su ju bodrili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemica Nadine Mueller, koja je bila vodeća do pete serije, osvojila je srebro sa 63.00 metara, a njena sunarodnjakinja Shanice Craft (62.46 m) bila je brončana.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo