PRVI NEUSPJEH U LIGI PRVAKA / Zagrebaši doživjeli poraz sa zvukom sirene

Image
Foto: PIXSELL

Najefikasniji igrači u redovima hrvatskog prvaka bili su Marino Marić sa devet, Zlatko Horvat sa sedam, te Josip Valčić s pet golova, dok je Mario Kelentrić skupio devet obrana.

12.10.2012.
8:35
PIXSELL
VOYO logo

SCHAFFHAUSEN - U susretu trećeg kola D skupine rukometne Lige prvaka Croatia osiguranje Zagreb je u švicarskom Schaffhausenu pred 2.300 gledatelja izgubio od Kadetten Schaffhausen 27:28 (15:16) primivši odlučujući pogodak u posljednjim trenucima susreta. Bio je to prvi poraz hrvatskog prvaka nakon što je u prva dva kola upisao pobjedu i remi.

Bila je to čudna utakmica s velikim oscilacijama hrvatskog sastava. CO Zagreb je dobro otvorio utakmicu, no potom je sredinom prvog poluvremena pao što su Švicarci iskoristili pobjegavši na plus sedam (14:7). U završnici prvog dijela Zagreb se probudio i serijom 8:1 stigao na samo gol zaostatka. U drugom dijelu hrvatski sastav je izjednačio (16:16) i potom ponovo stao. Serijom 6:1 Schaffhausen je u 43. minuti stigao na plus pet (22:17), no Zagreb se još jednom vratio. Nizom 4:0 smanjio je na 22:21 i imao priliku za izjednačenje, no ZlatkoHorvat je promašio kontru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta prije kraja utakmice domaćin je još jednom stvorio osjetnu prednost (25:22), imao je i sedmerac za plus četiri i priliku za rješavanje pitanja pobjednika, no MarioKelentrić je obranio sedmerac i tako produžio nadu. Šest minuta prije kraja utakmice Zagreb je imao i dva igrača manje, ali domaćin niti to nije iskoristio, već je LukaStepančić smanjio na 25:24.

U posljednje četiri minute gledali smo pravu dramu. Stepančić je u 57. minuti zabio drugi gol u nizu za 26:26, i tek treće izjednačenje na utakmici nakon 2:2 i 16:16. Zagreb je mogao i voditi, no MarkoMatić je loše reagirao u napadu, što su domaćini iskoristili za kontru i novo vodstvo (27:26). Zlatko Horvat je minutu prije kraja uzvratio za 27:27 nakon čega je Schaffhausen imao posljednji napad za pobjedu. Nažalost, ChristianDissinger je golom u posljednjoj sekundi donio veliku radost domaćinima i prvu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrači u redovima hrvatskog prvaka bili su MarinoMarić sa devet, Zlatko Horvat sa sedam, te JosipValčić s pet golova, dok je Mario Kelentrić skupio devet obrana. U švicarskim redovima istaknuli su se Christian Dissinger sa šest golova, te vratara ArunasVaskevicius sa 10 obrana.

Preostale dvije utakmice iz skupine na rasporedu su ovoga vikenda. Barcelona u subotu dočekje Dinamo Minsk, dok je u nedjelju na rasporedu utakmica Pick Szeged - Fuchse Berlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Barcelona sa četiri boda, CO Zagreb ima tri boda, Pick Szeged, Fuche Berlin i Kadetten Schaffhausen po dva boda, a n začelju je Dinamo s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo