TKO ĆE OSVOJITI APERTURU? / Za naslov u Argentini bore se čak 4 kluba

Image

Superdramatična završnica argentinskoga prvenstva čeka rasplet u posljednjem kolu idućeg vikenda. Prvaci mogu postati Boca Juniorsi, San Lorenzo, Tigre ili Lanus.

8.12.2008.
9:15
VOYO logo

Kiksom na gostovanju kod Gimnasije La Plate neviđeno neizvjesnu završnicu režirali su Boca Juniorsi. Sastav koji predvodi Juan Roman Riquelme odigrao je samo 0-0 kod sedmoplasirane momčadi prvenstva.

Suigrače je iznevjerio paragvajski bek Claudio Morel, koji je u 64. minuti zaradio crveni karton zbog udaranja suparnika te je Boca do kraja igrala s devetoricom igrača u polju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lokalnom derbiju dvaju velikih rivala iz Buenos Airesa, San Lorenzo je na svom travnjaku pobijedio Independiente 4-1 i time se na vrhu izjednačio s Bocom.

Najdramatičnje je bilo u Rosariju, gdje je domaća momčad protiv trećeg kandidata za naslov, Tigrea, vodila 2-0 već nakon 11 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sastav iz glavnog grada uspio je do kraja prvog dijela izjednačiti golovima Carlosa Lune, da bi mu sva tri boda i time izjednačenje na vrhu s Bocom i San Lorenzom donio Leandro Lazarro deset minuta prije kraja utakmice iz penala.

Lanus za vodećim trojcem zaostaje dva boda. U subotu je slavio na gostovanju kod Velez Sarsfielda 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri prvoplasirane momčadi imaju po 36 bodova kolo prije kraja. Završe li dva vodeća sastava prvenstvo s istim brojem bodova igrat će se majstorica. Bude li slučaj da s istim brojem završe tri ili četiri vodeća kluba, onda će se za prvaka razigravati turnir triju ili četiriju momčadi.

U posljednjem kolu iduće nedjelje igraju: Lanus - San Martin, Boca Juniors - Colon, Argentinos Juniors - San Lorenzo i Tigre - Banfield.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo