Najveća nada hrvatskog tenisa nastavlja s iznenađenjima

Hrvatska tenisačica Donna Vekić sjajno je otvorila nastup na WTA turniru koji se, uz 500.000 dolara nagradnog fonda, igra na tvrdoj podlozi u meksičkom Monterreyu.

1.4.2014.
8:34
VOYO logo

17-godišnja Osječanka je u 1. kolu izbacila petu nositeljicu i 41. igračicu svijeta, favoriziranu Španjolku Garbine Muguruzu, sa 7-6(5), 7-6(2). Novi je to uspjeh mlade Hrvatice koja demonstrira fantastičan tenis i sada već u nizu pobjeđuje favoritkinje na američkoj turneji.

U meču koji je trajao dva sata i sedam minuta obje su tenisačice po tri puta oduzimale servis suparnici, a hrvatska se 17-godišnjakinja pokazala uspješnijom u oba tie-breaka. Uz to, ispalila je devet asova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu Donnu čeka 73. igračica svijeta, Čehinja Karolina Pliškova, od koje je bila bolja prije dvije godine na US Openu.

A najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, 75. u svjetskom poretku, kvalificirala se u 2. kolo WTA turnira u Charlestonu, koji se igra na zelenoj zemljanoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčanka je na startu turnira slavila protiv Švicarke Stefanie Vögele, 53. tenisačice svijeta, 6-7(4), 6-1, 7-5 nakon dva sata i 18 minute igre. Uzvratila joj je time za poraz koji je od nje pretrpjela lani u Stanfordu u jedinom prethodnom meču.

Ajla Tomljanović se u zadnje vrijeme specijalizirala za preokrete, a jedan takav napravila je i u ovom meču, budući da je u trećem setu gubila s 5-2, a onda je osvojila zadnjih pet gemova u meču. Doduše, prije toga je ispustila vodstvo 2-0 i dopustila je Švicarki seriju od pet gemova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomljanović je iskoristila 6 od 12 prilika za break, a njezina suparnica 3 od 7.

U 2. kolu će Ajla Tomljanović igrati protiv pobjednice ogleda između 16. nositeljice, Kineskinje Zhang Shuai i Hsieh Su-Wei iz Tajpeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je Amerikanka Madison Keys, 36. tenisačica svijeta, pobijedila drugu hrvatsku predstavnicu na turniru Mirjanu Lučić-Baroni 7-6(0), 7-6(3) nakon jednog sata i 42 minute igre.

Obje tenisačice napravile su po četiri breaka u meču u kojem je Mirjana Lučić-Baroni, 94. u svjetskom poretku, imala devet dvostrukih pogrešaka. U drugom setu je Hrvatica nadoknadila zaostatak 5-2, ali ipak nije uspjela odvesti meč u treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Monterrey, 1. kolo:

Vekić - Muguruza (5) 7-6(5), 7-6(2) Pliškova - Peer 6-3, 6-3 Date-Krumm - Pennetta (1) 7-5, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Charleston, 1. kolo:

Keys (15) – Lučić-Baroni 7-6(0), 7-6(3) Tomljanović – Vögele 6-7(4), 6-1, 7.4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo