Čudesna hrvatska djevojčica: 'Ne mogu vjerovati da sam pobijedila!'

Četiri dana nakon 16. rođendana, hrvatska tenisačica Ana Konjuh odigrala je u Aucklandu prvi meč u karijeri u glavnom dijelu nekog WTA turnira.

31.12.2013.
10:13
VOYO logo

Ana Konjuh, juniorska pobjednica Australian Opena i US Opena 2013. godine, na WTA ljestvici zauzima 259. mjesto. Otpor 14 godina starije Talijanke slomila je za jedan sat i 33 minute igre.

Roberta Vinci imala je break prednosti u drugom setu nakon što je osvojila prvi, ali to joj nije bilo dovoljno protiv izvrsne Dubrovkinje, koju su svojevremeno i Englezi htjeli u svojoj reprezentaciji zbog iznimnog talenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh je realizirala sedam od 14 break lopti u meču, dok je Vinci iskoristila pet od šest prilika za oduzimanje servisa.

"Sjajno, još uvijek ne mogu vjerovati! Bio je to odličan meč i veliko iskustvo za mene. Samoj sebi sam govorila tijekom meča kako ne smijem uopće razmišljati o pobjedi, već samo da svaki poen moram igrati kao da mi je zadnji. I uspjela sam", oduševljena je bila Ana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uistinu sam sretna što uopće imam priliku biti na ovom turniru i nastupati protiv odličnih igračica. Već sam se javila mami, bila je luda od sreće".

U 2. kolu Ana će igrati protiv Amerikanke Lauren Davis, 70. igračice svijeta, koja je na startu svladala Novozelanđanku Marinu Erakovic 6:1, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turnir u Aucklandu igra se na tvrdoj podlozi, uz 250.000 dolara nagradnog fonda.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig, 33. u svjetskom poretku, brzo se oprostio od pojedinačne konkurencije na ATP 250 turniru u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od Dodiga u 1. kolu je bio naturalizirani Nijemac Dustin Brown sa 6:4, 6:2 nakon samo 55 minuta igre. Bio je to prvi susret ove dvojice igrača na nekom ATP turniru. Dustin Brown, koji je u glavni ždrijeb ušao iz kvalifikacija, osvojio je čak 50% poena na primanju servisa, a Dodig samo 25%. Brown je realizirao 4 od 7 break-lopti, a Dodig jednu od dvije.

Tako je propala prilika za hrvatski derbi u osmini finala Dohe. Ivo Karlović, koji je dan ranije u dva tie-breaka pobijedio četvrtog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha, umjesto s Dodigom će za četvrtfinale igrati s Brownom. Bit će to njihov prvi ogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britancu Andyju Murrayju, trećem nositeljicu turnira, trebalo je samo 37 minuta za pobjedu 6:0, 6:0 protiv domaćeg predstavnika iz Katara, Mouse Shanana Zayeda koji je, dakako, nastupio s pozivnicom za glavni turnir. Zayed je u 12 gemova uhvatio 17 poena. Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni i Nijemica Anna-Lena Grönefeld kvalificirale su se u četvrtfinale igre parova na WTA turniru u Brisbaneu. Grönefeld i Lučić-Baroni svladale su u 1. kolu druge nositeljice, Hsieh Su-Wei iz Tajvana i Srpkinju Jelenu Janković 6-2, 6-3 nakon samo 52 minute igre.

Za ulazak u polufinale Grönefeld i Lučić-Baroni će igrati protiv Ruskinje Ale Kudrjavceve i Australke Anastasije Rodionove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA turniri: Serena Williams krenula laganom pobjedom, Li izbacila povratnicu Zvonarjevu

Najbolja tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Wiliams, u prvom meču u novoj sezoni svladala je Njemicu Andreju Petkovic 6-4, 6-4 u 2. kolu WTA turnira u Brisbaneu. Williams je u ranoj fazi meča jednom izgubila servis, ali svejedno nije imala većih poteškoća u ogledu u kojem je isporučila 11 asova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća suparnica bit će joj Slovakinja Dominika Cibulkova, koju je pobijedila u sva tri prethodna meča, ali je Cibulkova prošle sezone u Miamiju vodila 6-2, 4-1, a onda je Amerikanka napravila preokret i pobijedila u tri seta.

Cibulkova je u Brisbaneu teškom mukom svladala japansku veteranku Kimiko Date-Krumm 6-3, 1-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kineskinja Li Na, treća tenisačica svijeta, također je uspješno odradila prvi meč u novoj sezoni. Na WTA turniru koji se igra u njezinoj domovini, u Shenzhenu, kao prva nositeljica je svladala Ruskinju Vjeru Zvonarjevu 7-5, 6-3 za jedan sat i 45 minuta igre. Bio je to njihov osmi meč i četvrta pobjeda Kineskinje.

Vjera Zvonarjeva (29 godina), koja je dobila četiri od pet prethodnih mečeva protiv Li, odigrala je prvi meč nakon 17 mjeseci pauze zbog bolesti i ozljede ramena. Nekada druga tenisačica svijeta, trenutno je bez plasmana na rang-ljestvici, a za nastup na ovom turniru dobila je pozivnicu organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Brisbane, 2. kolo: S. Williams (1) – Petkovic 6-4, 6-4 Cibulkova (9) – Date-Krumm 6-3, 1-6, 6-3 Kanepi – Suarez Navarro (8) 6-2, 6-2 Janković (4) – Svitolina 6-1, 6-3

WTA Shenzhen, 1. kolo: Li (1) – Zvonarjeva 7-5, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo