Blamaža kakva se u Wimbledonu nije dogodila više od 100 godina!

Američki tenisači doživjeli su pravu blamažu na ovogodišnjem izdanju trećeg, ujedno i najstarijeg Grand Slam turnira – Wimbledona...

28.6.2013.
11:10
VOYO logo

Država koja je tijekom povijesti dala tenisače poput Johna McEnroea, Jimmyja Connorsa, Petea Samprasa ili Andrea Agassija nema nijednog predstavnika u 3. kolu Wimbledona! Takav se scenarij nije dogodio još od 1912. godine kada se nijedan američki tenisač nije ni prijavio za nastup u Wimbledonu.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković bio je posljednji koji je 'zabio čavao u lijes' američkom muškom tenisu. Naime, on je u posljednjem meču 4. dana pobijedio posljednjeg američkog tenisača u ždrijebu u pojedinačnoj konkurenciji – Bobbyja Reynoldsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije je tog dana i naš Ivan Dodig pripomogao u srozavanju američkog tenisa u Wimbledonu na najniže grane u posljednju 101 godinu, kada je s 3-0 u setovima slavio protiv Denisa Kudle.

//www.youtube.com/embed/_UPwuWzxh0U

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo da je u glavni turnir krenulo čak 11 američkih predstavnika, predvođenih Johnom Isnerom i Samom Querreyjem. Osim spomenute četvorice, SAD su na vimbldonskoj travi predstavljali još Ryan Harrison, Steve Johnson, Alex Kuznetsov, Wayne Odesnik, Rajeev Ram, James Blake i Michael Russell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike