Najmlađa hrvatska teniska nada juri ka novom velikom uspjehu

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u osminu finala Wimbledona u konkurenciji juniorki, dok isto nije uspjelo i Jani Fett...

2.7.2013.
15:37
VOYO logo

Konjuh, koja je postavljena za drugu nositeljicu trećeg Grand Slam turnira sezone, savladala je u 2. kolu Britanku Harriet Dart sa 6:1, 7:6(4).

Meč je trajao jedan sat i 27 minuta igre, a 15-godišnja Konjuh imala je priliku i ranije odlučiti susret budući je vodila 6-1, 5-4, te je imala servis za meč. No, Dart se uspjela vratiti i set je otišao u tie-break, gdje je naša tenisačica uspjela okončati susret i izboriti meč protiv pobjednice susreta između Brazilke Beatriz Haddad Maie i Čehinje Gabriele Pantučkove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jana Fett izgubila je u 2. kolu od treće nositeljice Čehinje Katerine Siniakove sa 6-3, 6-1 nakon samo 42 minute igre, pa je Konjuh ostala jedina hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji juniorki.

Borna Ćorić, mlada hrvatska teniska nada, uspješno je odradio i meč 2. kola juniorskog dijela Wimbledona. Sa 6-4, 7-6(3) je Ćorić, osmi nositelj, pobijedio Francuza Quentina Halysa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za jedan sat i 24 minute je Ćorić slomio mladog Francuza, makar je i ranije mogao izboriti prolaz dalje. Naime, kod 5-4 je u drugom setu servirao za meč, ali je tada Halys napravio break i odveo drugi set do tie-breaka. U njemu je hrvatski tenisač brzo pobjegao s 3-2 na 6-2 i time riješio meč.

U prvom setu je hrvatski junior čvrsto držao servis, te suparniku nije ponudio niti jednu break-priliku, dok je s druge strane iskoristio jednu od tri. U drugoj dionici je Francuz poveo s 3-1, ali se Ćorić vratio u igru, a Halysa je konačno slomio u tie-breaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala suparnik će mladom Hrvatu biti talijanski tenisač, osmi nositelj Filippo Baldi.

Podsjetimo da je ranije tijekom utorka i Ana Konjuh izborila prolaz u osminu finala juniorki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike