velika večer curryja / Warriorsi prekinuli impresivan niz Oklahome, nova ozljeda Duranta

Image
Foto: AP Images

Najuspješnija momčad NBA lige ove sezone sinoć je u derbiju na svom terenu nadigrala Oklahomu City i tako prekinula njen niz od sedam uzastopnih pobjeda. Utakmicu je obilježila i nova ozljeda Kevina Duranta.

19.12.2014.
10:01
AP Images
VOYO logo

Momčad s trenutačno najboljim omjerom pobjeda i poraza u NBA ligi, Golden State Warriorsi u derbiju su večeri na svom terenu svladali Oklahoma City Thunder sa 114-109 i tako gostima prekinuli niz od sedam uzastopnih pobjeda.

Thunder, koji je loše krenuo u sezonu zbog ozljeda svoje dvojice najboljih igrača Kevina Duranta i Russella Westbrooka, u posljednje vrijeme igra u punom sastavu, te je bio u velikom naletu, ali zaustavila ih je nova ozljeda Duranta u samoj završnici prvog poluvremena. Sjajni je strijelac Thundera za samo 19 minuta provedenih u igri ubacio 30 koševa uz šut 10-13, ali je prilikom prodora 2.4 sekunde prije odlaska na poluvrijeme iskrenuo gležanj kada je stao na nogu domaćeg centra Speightsa, te nije igrao u drugom poluvremenu. Dobra je vijest da je rendgenska snimka pokazala kako nije došlo do nove teže ozljede Duranta koji je propustio prvih 18 utakmica sezone zbog loma stopala desne noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je sjajnu partiju u dresu Thundera pružio Westbrook koji je završio dvoboj sa 33 poena i osam skokova, ali nije mogao odvesti svoju momčad do pobjede, jer je još jednu veliku večer imao Stephen Curry sa 34 pogotka, devet asistencija i sedam skokova za Warriorse koji su sada na omjeru 22-3.

Vodeći sastav skupine Central Chicago Bullsi svladali su ove sezone slabašne New York Knickse sa 103-97. Učinak karijere u dresu Bullsa ostvario je Jimmy Butler koji je postigao 35 koševa, dok je u nedostatku Carmela Anthonyja, koji nije igrao zbog ozljede koljena, Knickse predvodio Tim Hardaway jr. sa 23 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

New Orleans Pelicansi su kao gosti iznenadili Houston Rocketse svladavši ih sa 99-90. Sjajnu večer imao je Anthony Davis u dresu Pelicansa sa 30 poena, 14 skokova i pet blokada, dok su kod Rocketsa najbolji bili James Harden sa 21 pogotkom, te Dwight Howard sa 17 ubačaja i 13 skokova.

Milwaukee Bucksi su u neizvjesnoj završnici kao gosti svladali Sacramento Kingse sa 108-107 pokvarivši tako povratak DeMarcusa Cousinsa u domaći sastav nakon 10 propuštenih utakmica zbog meningitisa. Zaza Pachulia pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za Buckse 6.8 sekundi prije kraja, da bi u posljednjoj akciji domaćih Cousins pokušao donijeti pobjedu svojoj momčadi šutem sa sedam metara, ali nije bio precizan. Brandon Knight je sa 20 koševa bio najefikasniji kod Bucksa, a Cousins sa 27 poena i 11 skokova kod Kingsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo