PROTIV CAVSA ZA NASLOV / Warriorsi izborili veliko finale nakon 40 godina: 'Bilo je i vrijeme!'

Image
Foto: AP

Košarkaši Golden Statea izborili su plasman u finale nakon što su u petom susretu finala Zapada pobijedili Rocketse

28.5.2015.
9:45
AP
VOYO logo

Wariorsima je to prvi plasman u finale nakon 40 godina, a za naslov prvaka borit će se protiv Cleveland Cavaliersa koji su u finalu Istoka deklasirali Atlanta Hawkse 4-0. Prva utakmica na rasporedu je 4. lipnja u Oaklandu.

Golden State je posljednji put bio prvak NBA lige davne 1975. godine pobijedivši u finalu Washington Bulletse 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši navijači su novo finale čekali 40 godina. Mislim da je bilo vrijeme da i mi stignemo do velikog finala," kazao je Stephen Curry. Najbolji igrač 'Ratnika' je u petoj utakmici zabio 26 koševa uz osam skokova i šest asistencija. Harrison Barnes je dodao 24 koša i sedam skokova, a Klay Thompson 20 koševa. Thompson je sredinom treće četvrtine dobio nezgodan udarac koljenom u glavu zbog čega je napustio teren, no do finala bi se trebao oporaviti. Solidnu predstavu pružili su i Draymond Green s devet koševa i 13 skokova, te Andrew Bogut sa 14 koševa.

Golden State je u četvrtoj utakmici primio čak 128 koševa, no sinoć je njihova obrana ponovo proradila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo sjajnu obranu, a iz odlične obrane zabili smo dosta koševa u brzoj tranziciji," kazao je trener Wariorsa Steve Kerr. Kao igrač je osvojio pet NBA naslova, četiri puta s Chicago Bullsima, a jednom i u dresu San Antonio Spursa. Sada je u prilici dohvatiti i prvi trenerski naslov.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Dwight Howard sa 18 koševa i 16 skokova. Najbolji igrač Rocketsa James Harden brzo će zaboraviti utakmicu. Postigao je skromnih 14 koševa uz šut iz igre 2-11, te izgubio čak 13 lopti što je novi rekord u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Rocketsa Kevin McHale čestitao je Wariorsima na pobjedi.

"Moram priznati bili su bolji. Moji dečki su se odlično borili i hvala im na tome," kazao je McHale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo