Druga utrka sezone / Verstappen i Leclerc ponovili čudesnu bitku: Borba za pobjedu u Saudijskoj Arabiji do samog kraja!

Image
Foto: Profimedia

Verstappen je uzeo vodstvo u 47. krugu, a Leclerc nije uspio vratiti prvo mjesto ni uz DRS s obzirom na ogromnu brzinu Red Bulla na pravcima.

28.3.2022.
9:20
Profimedia
VOYO logo

Aktualni svjetski prvak Formule 1 Max Verstappen slavio je na VN Saudijske Arabije nakon fantastičnog okršaja na stazi s Charlesom Leclercom. Nizozemac je stigao u cilj samo samo 0.5 sekundi prednosti u odnosu na Monegažanina.

Na prvom mjestu krenuo je drugi Red Bullovac, Sergio Perez. Međutim, u 17. krugu na stazu izlazi Safety Car, a Perez je jedini od vodećih vozača išao u boks. Samim time, Meksikanac je izgubio dragocjeno vrijeme i pao na četvrto mjesto iza Leclerca, momčadskog kolege Verstappena i drugog Ferrarija Carlosa Sainza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za pobjedu počela je u 41. krugu kada je sa staze otišao Virtualni Safety Car i time se nastavila utrka. Verstappen je preuzeo vodstvo u 42. krugu, ali Leclerc se vratio na prvo mjesto uz pomoć DRS-a i držao je vodstvo nekoliko krugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već drugi put ove sezone u borbi za pobjedu

Verstappen je uzeo vodstvo u 47. krugu, a Leclerc nije uspio vratiti prvo mjesto ni uz DRS s obzirom na ogromnu brzinu Red Bulla na pravcima. Ipak, vozač Ferrarija vrlo je zadovoljan utrkivanjem i borbom s aktualnim prvakom, koji je i njegov vršnjak.

"Ne mislim da smo mogli još puno toga učiniti. Mislim da smo sve napravili ispravno kao momčad; strategiju, zaustavljanja, utrkivanje," rekao je Leclerc nakon utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim ovakvo utrkivanje i bilo je zapravo puno lakše pratiti nego što sam na početku mislio. Dobro je, bilo je zabavno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo