FEŠTA U 'VJEČNOM GRADU' / Vatromet golova na velikom talijanskom derbiju

Image
Foto: AP

U derbiju 18. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na stadionu Olimpicu pobijedila Milan 4:2.

23.12.2012.
9:57
AP
VOYO logo

RIM - Roma je sav posao obavila u prvih pola sata postigavši tri gola, a potom je veliku pobjedu potvrdila u drugom dijelu postigavši još jedan pogodak. Milan je u samoj završnici utakmice ublažio poraz s dva gola i to s igračem više nakon što je isključen Marquinhos u 78. minuti.

Strijelci za Romu, koja je najefikasnija momčad lige sa 42 gola, bili su Nicolás Burdisso (12), DanielOsvaldo (23) i ErikLamela (30, 61), dok su golove za Milan zabili GiampaoloPazzini (87-11m) i BojanKrkic (88). Sjajnu predstavu pružio je i vratar rimskog kluba MauroGoicoechea koji je svojim obranama izluđivao suparničke igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjede su ostvarili i nogometaši Fiorentine, Napolija i Lazija, dok je Inter kiksao odigravši na San Siru tek 1:1 protiv Genoe.

Fiorentina je na Renzo Barberi deklasirala Palermo 3:0, a junak susreta bio je crnogorski napadač Stevan Jovetić koji je postigao sva tri gola, pri čemu dva iz kaznenih udaraca. 'Viole' su tijekom susreta imale čak 19 udaraca prema suparničkim vratima, a domaćini svega sedam od kojih je u okvir gola išao samo jedan. Igor Budan nije nastupio za Palermo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli je sa dva gola u posljednje tri minute slomio Sienu, a strijelci su bili Maggio (87) i Cavani (90-11m). Lazio je golom Hernanesa u 32. minuti u Genoi pobijedio Sampdoriju.

Inter je na San Siru odigrao tek 1:1 protiv Genoe, a domaćin se spasio poraza golom Cambiassa u 85. minuti. Gosti su poveli osam minuta ranije, a strijelac je bio Immobile. Marko Livaja zaigrao je za Inter posljednjih 11 minuta i propustio je priliku utakmice, u posljednjim trenucima susreta pogodio je vratnicu s tri metra udaljenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Juventus sa 44 boda, Lazio je drugi sa 36 bodova, Inter i Fiorentina imaju po 35 bodova, a slijede Napoli (34), te Roma (32) i Milan (27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo