DYBALA DEMANTIRAO GLASINE: / 'Nije točno da imam koronavirus, ali čekam rezultate testova. Ljudi, budite oprezni i poštujte pravila'

Image
Foto: Profimedia, Alberto Gandolfo / Zuma Press

Pandemija koronavirusa zaustavila je i sport. Najteža kriza od drugog svjetskog rata za čovječanstvo nanijela je veliku štetu sportskim ligama i sportu kao takvom.

20.3.2020.
23:56
Profimedia, Alberto Gandolfo / Zuma Press
VOYO logo

23.56 -Juventusova zvijezda, Argentinac Paulo Dybala, demantirao je glasine da je zaražen koronavirusom, ali je otkrio da čeka ishod testova na COVID-19. I on je poslao poruku da se pridržavamo svi skupa pravila i budemo oprezni...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pojavila se lažna vijest da imam koronavirus. To nije točno, već sam dobrovoljno u samoizolaciji kao i svi ostali igrači Juventusa. U narednih nekoliko dana znat ću ishod testa kojem sam se podvrgnuo. Nadam se da nemam virus, a ako ga budem imao, ostat ću u karanteni. Hvala liječnicima i bolničkim sestrama koji riskiraju svoje zdravlje da bi bili uz nas, pružaju nam nevjerojatnu pomoć. Također, pozdravljam sve one ljude koji su izgubili voljene u ovoj krizi kad vlada koronavirus. Ne želim da se ovo dogodi u mojoj Argentini, gdje možda ne razumiju stvarnu situaciju. Zato, budite oprezni i poštujte pravila.", kazao je Dybala, prenose talijanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.19 - Charlie Austin upozorava sve da budu na oprezu zbog pandemije koronavirusa. Predvodnik West Bromwich Albiona postao je posljednji nogometaš koji se zarazio koronavirusom u Engleskoj, nakon što mu se temperatura popela na 39,7 stupnjeva...

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećao sam se kao da je netko bacio kantu vode na mene.

Tridesetogodišnjak vjeruje da je virus pokupio dok je bio na Cheltenham festivalu prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je za Telegraph:

'Osjećao sam se kao da je netko bacio kantu vode na mene'

"Osjećao sam se kao da je netko bacio kantu vode na mene. Bio sam mokar do kože".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austin je rekao da se posljednjih dana borio sa "simptomima, za koje mu je liječnik rekao da su u skladu s koronavirusom" i naglasio važnost pridržavanja vladinih smjernica...

"Prije nego što sam u subotu počeo osjećati simptome, telefonirao sam majci svoje supruge Biance. Rekao sam joj da se nadam, ako itko u našoj obitelji morati dobiti koronavirus, da ću to biti ja“, rekao je 30-godišnjakin Daily Telegraphu, prenosi ugledni Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Osjećao sam se kao da sam zdrav i da mogu sve to podnijeti'

"Osjećao sam se kao da sam zdrav i da mogu sve to podnijeti", istaknuo je Austin i naglasio:

"Tjedan dana kasnije govorim svima, pa i onima u 20-ima i 30-ima: ne shvaćajte koronavirus olako - ozbiljno je. Shvaćam da ljudi koji virus nemaju imaju svoje živote. Prošli tjedan živio sam i ja svoj život, ”dodao je Austin i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije da nisam uzeo ozbiljno koronavirus. Ali, to je izuzetno ozbiljno i trebali bismo tako shvatiti, još i više od toga. "


Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.15 - Zvijezda Chelseaja Willian zatražio je od svog kluba da mu dozvoli povratak u Brazil kako bi bio sa svojom obitelji za vrijeme pandemije koronavirusa, javlja The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Brazilac je spreman igrati besplatno ako se sezona Premier lige produži i nakon lipnja", prenose Englezi. Esporte Interativo tvrdi da bi Willian bio voljan učiniti to kako bi pokazao svoju "odanost timu".

Brazilac bi trebao biti slobodan igrač na Stamford Bridgeu krajem ove sezone

Tekst se nastavlja ispod oglasa


21.00 - Ranije tijekom dana objavljeno je kako Europsko prvenstvo u plivanju, ronjenju i sinkronniziranom plivanju, koje je trebalo održati od 11. do 24. svibnja u Budimpešti, odgođeno zbog pandemije koronavirusa za kolovoz, priopćila je u petak Europska plivačka federacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP odgođeno za razdoblje od 17. do 30. kolovoza

EP je tako odgođeno za razdoblje od 17. do 30. kolovoza, što je tjedna nakon ljetnih olimpijskih Igara u Tokiju

Međutim predsjednik LEN-a Paolo Barelli je izjavio da se razmatra i ideja o prebacivanju prvenstva u 2021. godinu ako se situacija ne popravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom je stupnju teško, ako ne i nemoguće, planirati točan datum", kazao je Barelli.

'Stoga smo se dogovorili s mađarskim organizatorima da ponovno razmotrimo situaciju'

"Stoga smo se dogovorili s mađarskim organizatorima da ponovno razmotrimo situaciju krajem svibnja ili početkom lipnja kako bimso vidjeli možemo li potvrditi te datume kao službene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski ministar sporta Tunde Szabo je izjavio da nije dobro da se prvenstvo održi u sadašnjim okolnostima u kojima gledateljima nije dopušteno da s tribina prate natjecanja, a plivači se ne mogu pripremati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.00 - Napadač milanskog Intera i belgijski nogometni reprezentativac Romelu Lukaku donirao je 100.000 eura milanskoj bolnici San Raffaele za borbu protiv pandemije koronavirusa, javljaju talijanski mediji.

'U ovom osjetljivom trenutku moramo ostati zajedno i biti kod kuće'

"U ovom osjetljivom trenutku moramo ostati zajedno i biti kod kuće. Italija je nevjerojatna zemlja koja je učinila mnogo toga dobroga za mene i moju obitelj. Zato joj želim pomoći ovom donacijom. I vi, ako možete, pomozite bolnicama", objavio je Lukaku putem svog twitter profila.

Lukaku je u Inter stigao prošloga ljeta iz Manchester Uniteda.


19.17 - Izvršna direktorica Američkog olimpijskog i paraolimpijskog odbora (USOPC) Sarah Hirshland izjavila je kako bi se sportaši trebali nastaviti pripremati za natjecanja usprkos pandemiji koronavirusa i neizvjesnosti oko toga kada će se vratiti nastupima.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

'Vrlo jasno ohrabrujemo sve u našoj zajednici kako bi morali svoju sigurnost staviti na prvo mjesto, ali...'

"Vrlo jasno ohrabrujemo sve u našoj zajednici kako bi morali svoju sigurnost staviti na prvo mjesto, ali isto tako tražimo od sportaša da, ako su u mogućnosti i ako se nalaze u prigodnom okruženju, nastave raditi sve što mogu kako bi se pripremili za nastupe. Znamo kako su programi treninga uvelike narušeni te kako moramo biti kreativni kako bismo uskladili naše živote sa sigurnosnim mjerama", izjavila je Hirshland.

18.53 - Na Twitteru je osvanuo video pljesak jednog od najboljih nogometaša današnjice Neymara, koji je zapljeskao svim zdravstvenim radnicima, koji se bore i koji rade u ovo doba had koronavirus hara Europom i svijetom.

18.16 - Hvalevrijedan potez crnogorskih nogometnih reprezentativaca! Igrač francuskog Monaca Stevan Jovetić uplatio je u petak donaciju državi Crnoj Gori od 50 tisuća eura za borbu protiv koronavirusa u toj zemlji, javljaju crnogorski i ostali mediji iz regije.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Prati događanja u Crnoj Gori

Jovetić je u poruci upućenoj Nacionalnom koordinacijskom timu za zarazne bolesti naveo da prati dešavanja u Crnoj Gori, te je iskazavši divljenje ljekarima i medicinskom osoblju pozvao građane da „ostanu doma“.

"Dozvolite mi da prvenstveno iskažem divljenje liječnicima i medicinskom osoblju, a onda i svim divnim i ponosnim građanima Crne Gore, koji u ovom momentu iskazuju ono što nas je uvijek krasilo kada je teško: odmjerenost, dosljednost i solidarnost. Pokazuju snagu našeg zajedništva i spremnost da svi igramo za nacionalni tim. Proći će i ovo“, napisao je Jovetić.

Stefan Savić i Luka Đorđević donirali tri respiratora vrijednosti oko 60 tisuća eura

Prethodno su kapetan crnogorskog nogometnog tima i branič Atletika iz Madrida Stefan Savić i napadač lokomotive iz Moskve Luka Đorđević crnogorskim bolnicama donirali tri respiratora vrijednosti oko 60 tisuća eura.

Također Nogometni savez Crne Gore bolnicama u Crnoj Gori nabavio je 7 respiratora, a donacija je vrijedna oko 150 tisuća eura. Prvi čovjek saveza Dejan Savićević pozvao je na poštivanje preporuka Instituta za javno zdravlje te je apelirao na građane Crne Gore da ostanu kod kuće.

Veselin Mijač donirao za borbu protiv koronavirusa 100 tisuća eura

"Sačuvajmo sebe, svoje bližnje i zajedničkim snagama pobijedimo COVID-19“, priopćio je Savićević.

Predsjednik nogometnog kluba Budućnost iz Podgorice, poduzetnik koji je biznis razvio u Švedskoj, Veselin Mijač donirao je za borbu protiv koronavirusa 100 tisuća eura, dok je predsjednik košarkaškog kluba Mornar iz Bara, koji igra regionalnu ABA ligu, Đorđije Pavićević donirao lokalnoj bolnici dva respiratora vrijedna 50 tisuća eura i još 10 tisuća za osnovna zaštitna sredstva - maske, rukavice i alkohol.

Veliki broj kompanija državi Crnoj Gori uz novac ponudio svoje resurse

Crnogorska vlada ranije je priopćila da je veliki broj kompanija državi Crnoj Gori uz novac ponudio svoje resurse i objekte kao pomoć u prevazilaženju krize nastale epidemijom koronavirusa ponudio.

U Crnoj Gori je od utorka kada je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom registrirano 13 oboljelih.


17.26 - U Njemačkoj se pokrenuta hvalevrijedna inicijativa pod nazivom "We Kick Corona" kojoj je cilj osigurati donacije nogometaša za pomoć u borbi s pandemijom koronavirusa, koja je paralizirala i sport u toj zemlji, javljaju tamošnji mediji.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Na web-stranici inicijative svi koji to žele jednostavno se mogu prijaviti i dati donaciju u kojem god iznosu. Bilo koliko, dobrodošlo je. Inače, fond su pokrenuli Leon Goretzka i Joshua Kimmich, nogometaši Bayerna koji su uložili početnih milijun eura.

'Moramo biti kao jedno'

"Koronu možemo pobijediti samo ako budemo kao jedno, samo ako budemo zajedno. Želimo pomoći onima koji traže način kako da se uključe, svi su dobrodošli čak i s najmanjim prilozima, i malo je od srca", rekao je Goretzka za njemačke medije, a na njega se nadovezao Kimmich:

"Moramo biti jedni uz druge i pokazati da smo odgovorni i spremni surađivati u ovim teškim vremenima. Svaka vrsta pomoći, bila ona financijska ili neka druga, poželjna je i dobrodošla", dodao je Kimmich.


16.59 - Nakon što je za rujan odgođen najznačajniji badmintonski turnir u Hrvatskoj Victor Croatia International, koji trebao biti održan od 16. do 19. travnja u Zagrebu, Svjetska badmintonska federacija (BWF) u petak je objavila da se zbog pandemije COVID-19 odgađa i Europsko prvenstvo u Kijevu, Azijsko prvenstvo u Manili, Panameričko prvenstvo u Guatemala Cityju i Peru International.

COVID -19 pogodio i badminton

Svi turniri su trebali biti odigrani u razdoblju od 16. do 26. travnja, a na svakom od njih su igračice i igrači mogli skupljati kvalifikacijske bodove za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

To su, ujedno, trebali biti posljednji kvalifikacijski turniri za nastup na OI, a zasad ostaje nepoznato kako će se odrediti putnici za Tokio.

Odgode će se odraziti na proces kvalifikacija za Olimpijske igre

BWF je priopćio da će u narednom razdoblju objaviti kako će se ove odgode odraziti na proces kvalifikacija za Olimpijske igre 2020.


16.24 - Koronavirus zaustavila je svijet sporta. Natjecanja diljem svijeta su odgođena, a i dalje se odgađaju. Prvak i trenutno vodeća momčad bosanskohercegovačke Premijer lige Sarajevo poslao je putem Facebooka emotivnu poruku podrške Atalanti, čiji je grad Bergamo jedan od najzaraženijih koronavirusom u Italiji.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Image
KORONAVIRUS I U NUGGETSIMA: /

COVID-19 hara NBA ligom, pojavili se novi slučajevi zaraze u svijetu; 'Ne znamo koliko će ovo trajati'

Image
KORONAVIRUS I U NUGGETSIMA: /

COVID-19 hara NBA ligom, pojavili se novi slučajevi zaraze u svijetu; 'Ne znamo koliko će ovo trajati'

'Bergamo i regija Lombardija jedno su od najzaraženijih područja koronavirusom u svijetu'

"U četvrtak 26.07.2018. naš tim odigrao je povijesnu utakmicu protiv Atalante u Reggio Emiliji, koja je završena rezultatom 2:2. Danas, gotovo 20 mjeseci kasnije, Bergamo i regija Lombardija jedno su od najzaraženijih područja koronavirusom u svijetu. Kolektiv FK Sarajevo je mislima i molitvama uz naše prijatelje iz Bergama i Italije i nadamo se da ćemo se opet susresti u nekom ljepšem vremenu! #StayAtHome", poručio je klub s Koševa.

Za spomenuti kako su Sarajevo i Atalanta tog, za hrvatsku posebnog ljeta 2018., u drugom pretkolu Europa lige odigrali dvije međusobne utakmice. U prvoj je Sarajevo senzacionalno remiziralo 2:2 protiv talijanskog predstavnika. Međutim, u uzvratu je Atalanta na Koševu slavila čak 8:0.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo