JELUŠIĆ 13., FLEISS 16. / Uvjerljiva slalomska pobjeda Marie Riesch

Image

Njemica Maria Riesch pobjednica je slaloma u španjolskoj La Molini. To joj je prva pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu te ukupno sedma u karijeri.

14.12.2008.
14:48
VOYO logo

Njemačka skijašica uvjerljivo je stigla do druge slalomske pobjed u karijeri. U španjolskoj La Molini slavila je sa sekundom i pol prednosti pred drugoplasiranom.

Takav rasplet se mogao nazrijeti i nakon prve vožnje jer je Riesch tada imala 89 stotinki prednosti u odnosu na prvu pratiteljicu Kathrin Zettel. U drugom laufu Riesch se nije odlučila na čuvanje prednosti, već je još jednom izašla na stazu odlučna i spremna dati sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razliku je u odnosu na sve ostale ponovno povećala, a u drugom laufu joj je najveća suparnica bila Lindsey Vonn, pobjednica prvog slaloma u Leviju. No, na prolaznom vremenu je Njemica imala dvije sekunde brže vrijeme i time je neizvjesnost sa staze u La Molini nestala. Treća je bila Austrijanka Kathrin Zettel.

Tom pobjedom se Riesch popela na treće mjesto ukupnog redoslijeda trenutačno. Vodi Vonn ispred Finkinje Tanje Poutiainen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije hrvatske skijašice su upisale nove bodove. Ana Jelušić je nakon 12. mjesta u Aspenu ovaj put bila jedno mjesto slabija, dok je Nika Fleiss utrku završila kao 16. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Fleiss je 34. sa 44 boda, a Jelušić 35. sa 42 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo