NEYMAR UNIŠTIO celtic / Uskrsnuo europski viceprvak: Milan preživio Ajaxov desant

Image
Foto: AP Images

Nakon susreta zadnjega, 6. kola u skupinama E, F, G i H poznati su svi sudionici osmine finala nogometne Lige prvaka.

11.12.2013.
22:49
AP Images
VOYO logo

Večeras su prolaz među 16 najboljih klubova Europe osigurali Galatasaray, Milan, Borussia Dortmund, Arsenal, Schalke i Zenit, a oni su se pridružili Manchester Unitedu, Real Madridu, PSG-u, Bayernu, Manchester Cityu, Chelseaju, Atletico Madridu, Barceloni, Bayer Leverkusenu i Olimpiakosu.

U skupini F Borussia Dortmund je teškom mukom slavila u Marseilleu s 2-1 pogotkom Grosskreutza tri minute prije kraja, dok je u Napulju Napoli slavio protiv Arsenala s, za njih nedovoljnih 2-0. Borussia je prošla kao prvak skupine, a drugi je Arsenal, dok Napoli ispada, iako je imao isti broj bodova kao i dvije prvoplasirane momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 U skupini G Zenit je prošao iako je u Beču izgubio od Austrie našega Nenada Bjelice s čak 1-4. Rusima je pomogla činjenica da je Atletico u Madridu slavio protiv Porta s 2-0, pa je Zenit drugi s bodom više od Portugalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem dvoboju skupine H na San Siru su AC Milan i Ajax odigrali bez zgoditaka 0-0, pa su Talijani prošli dalje. Milan je od 22. minute igrao bez isključenoga Montoliva, ali su uspjeli izdržati da ne prime pogodak koji bi ih izbacio iz Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona se na Nou Campu lako obračunala sa Celticom (6-1), uz "hat-trick" Neymara.

Image
Foto: AP Images



U skupini E u izravnom dvoboju koji je odlučivao o drugom putniku u osminu finala u Gelsenkirchenu je Schalke slavio protiv Basela s 2-0. Švicarci su u utakmicu ušli s bodom više, ali su u 31. minuti ostali bez isključenoga Ivanova, primili dva gola i ispali. Chelsea je u Londonu slavio protiv Steauae s 1-0 i potvrdio prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka je u petak u Nyonu.


Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo