Bolt se vozio na raketi: 'To je bio najstrašniji trenutak od svih'

U Londonu je u petak započeo dvodnevni miting Dijamantne lige, a prva zvijezda, jamajčanski atletičar Usain Bolt, nije razočarao navijače na Olimpijskom stadionu.

27.7.2013.
11:48
VOYO logo

Svjetski rekorder i olimpijski pobjednik predstavljen je uoči mitinga na replici rakete iz doba Hladnog rata, a potom je slavio na 100 metara s rezultatom 9.85 sekundi, došavši time na drugo mjesto ovogodišnje ljestvice.

Ispred njega je samo Amerikanac Tyson Gay (9.75) koji je trenutno pod istragom zbog pada na doping-testu. Bolt je u petak pobijedio ispred Amerikanca Michaela Rodgersa (9.98) i svoga sunarodnjaka Neste Cartera (9.99).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio najstrašniji trenutak od svih, nešto potpuno drugačije. Ali ja volim nove stvari, tako da je bilo dobro", kazao je Bolt o vožnji na neobičnom vozilu pa se osvrnuo na svoj nastup.

"Start mi je bio očajan, ali vjerojatno je to zato što sam malo zahrđao zbog manjka utrka. No, moj trener me ionako stalno podsjeća da nisam dobar starter i da se prestanem zamarati time, nego mi govori da se usredotočim na ono što se događa nakon pucnja. Imam još prostora za napredak, ali i ovaj je rezultat dobar i daje mi samopouzdanje uoči Svjetskog prvenstva u Moskvi", dodao je svjetski rekorder i olimpijski pobjednik na 100, 200 i 4x100 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/LpSjkrW-6_U

Još se jednom Jamajčanin morao osvrnuti i na poplavu novih dopinških slučajeva u sprintu, od spomenutog Gaya, do Asafe Powella, Veronice Campbell-Brown, Sherone Simpson

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam treba li me sport, ali ja ga želim uzdići na višu razinu. Pokušavam napraviti velike, čudesne stvari i predstaviti ovaj sport u lijepom svjetlu. Želim dokazati svijetu da je moguće naporno raditi i biti čist."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo