IZGUBIO BITKU S BOLEŠĆU / Umro omiljeni Dinamov trener Josip Kuže

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

U nedjelju poslijepodne prestalo je kucati srce bivšeg trenera zagrebačkog Dinama i vrsnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Josipa Kužea.

16.6.2013.
20:40
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

"Nosim mir u sebi, iako znam da me čeka intenzivna terapija. Radi se o akutnom obliku leukemije koji zahtjeva odmah liječenje, imam vjere kojom su me napunili liječnici, svjestan sam svoje dobi i da se u njoj mogu pojaviti određeni problemi, ali ponavljam, jako sam smiren, nosim mir u sebi i gledam pozitivno", rekao je Josip Kuže sredinom veljače u razgovoru za RTL Danas.

"Sada je zdravlje najvažnije, želim se vratiti nogometu na bilo koji način. Zahvaljujem svima na podršci, ne želim imenovati nikoga", dodao je tada i krenuo s terapijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva mjeseca kasnije javio se dašak optimizma. Nakon iscrpljujućih terapija, nalazi su bili obećavajući, a Kuže je pušten na kućnu njegu.

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Bile su to dobre vijesti i za navijače koji su ljubimcu maksimirskog sjevera ispred bolnice poručili  - predaje nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam podršku, ono što su za mene napravili Bad Blue Boysi - pamtit ću cijeli život", rekao je u travnju ove godine proslavljeni trener uoči treće faze liječenja.

I kada se činilo da će se ipak početi oporavljati, u nedjelju poslijepodne je sve istinske ljubitelje nogometa u Hrvatskoj, a pogotovo ljude koji su poznavali Kužea - pogodila šokantna vijest. Trener kojeg je maksimirski sjever obožavao izgubio je svoju posljednju utakmicu u 61. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josip Kuže je bio  branič zagrebačkog Dinama od 1971. godine do 1981. godine i u tom je periodu osvojio Kup maršala Tita (1980.). Ukupno je za 'Modre' odigrao 384 ligaške utakmice i postigao 14 golova.

Kao trener je vodio broje klubove i reprezentacije, ali najdulji trag je ostavio u svom Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo