SJAJNA UTAKMICA HRVATSKOG REPREZENTATIVCA / Ukić odveo Toronto do pobjede

Image

Roko Leni Ukić odigrao je svoju najbolju utakmicu u NBA ligi do sada te odveo Toronto do pobjede protiv San Antonija 91:89.

12.2.2009.
8:06
VOYO logo

Jedini hrvatski košarkaš u NBA ligi, Roko-Leni Ukić, odigrao je utakmicu karijere u domaćoj pobjedi njegovog Toronta protiv San Antonija 91-89 zabivši pet od šest posljednjih koševa.

Ukić je za 30 minuta na parketu ostvario učinak od 22 koša uz sjajan šut (dvice 7/10, trice 2/3, sl. bacanja 2/2), dva skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Ključni su bili Ukićevi koševi u posljednjim trenucima utakmice i oni su zapravo odveli Raptorse do 21. ovosezonske pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukić je u posljednjoj minuti postigao pet koševa. Prvo je 49 sekundi prije isteka vremena zabio tricu kod zaostatka svoje momčadi 85-89, a zatim je  zabio i dvicu za vodstvo  90-89. Do kraja je jedini koš postigao Jermaine O'Neal realiziravši jedno od dva slobodna bacanja, a ujedno je Torontov centar i blokirao pokušaj Tonyja Parkera s posljednjim zvukom sirene.

Torontova pobjeda veća je tim što za njihovu momčad u ovoj utakmici nisu igrala dva ponajbolja igrača. Chris Bosh zbog ozljede desnog koljena, i Jose Calderon radi ozljede zadnje lože. Najbolji strijelac kod Raptorsa bio je Andrea Bargnani s 23 koša, kojima je pridodao i 8 skokova, Jason Kapono ubacio je 21 koš, a Jermaine O'Neal je upisao 7 koševa, 10 skokova i 6 blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod kompletnih Spursa Manu Ginobili ubacio je 32 poena, Tim Duncan 20 uz 13 skokova, a Tony Parker 22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo